INFONET-468X60-BANNER

Završena izgradnja obaloutvrde uz Savu u Šapcu

24.08.2012. | E-kapija

Posle nepunih godinu dana završena je izgradnja obaloutvrde na prostoru budućeg Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i Transfer stanice kao dela Regionalne deponije u Šapcu. Njena uloga je zaštita od plavljenja izuzetno vrednih objekata komunalne infrastrukture, što je bila obaveza Grada i Republike, odnosno uslov dobijanja donacija Evropske unije za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i Transfer stanice, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

- U ime Grada, zahvaljujem Republičkoj direkciji za vode koja je za izgradnju obaloutvrde, dužine 700 metara, izdvojila blizu 150 miliona dinara - istakao je gradonačelnik Šapca, čestitajući preduzećima VP "Regulacije" Sremska Mitrovica i VP "Sava" Šabac uspešno izvedene radove i završetak posla pre ugovorenog roka.

Republička direkcija za vode obezbedila je novac iz kredita Svetske banke. Vrednost donacije Evroske unije za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda je 8 miliona evra, a za Regionalnu deponiju sa Transfer stanicom iz istih izvora opredeljeno je oko 7 miliona evra.

Obaloutvrda je prvi objekat ove vrste izgrađen posle 40 godina. Ispunjava sve evropske standarde i projektovan je tako da štiti od stogodišnjih voda reke Save.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;