INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Asfalt konačno najavljuje kraj radova

18.07.2012. | Dnevnik

Privode se kraju radovi na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulicama Lasla Gala i Alekse Šantića, odnosno na asfaltiranju i postavljanju ivičnjaka, pa će stanovnici ovih dveju ulica nakon nekoliko meseci napokon moći da odahnu.

U “Putu” navode da je presvlačenje prvog sloja asfalta završeno u Ulici Lasla Gala, dok je juče započeto presvlačenje poslednjeg dela Ulice Alekse Šantića. U isto vreme asfaltiraju se trotoari, prilazi zgradama i parking prostor duže cele trase ove dve ulice. Završetak radova očekuje se početkom sledećeg meseca, a kako kažu u ovom preduzeću, trenutno sve teče planiranom dinamikom.

Portparol "Vodovoda i kanalizacije" Davor Santrač kaže da je urađena kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, koja je u ovim ulicama u nekim delovima bila starija i od 50 godina. Vrednost radova je oko 50 miliona dinara.

Radovi u ovim ulicama započeti su sredinom marta, a kako je tada najavljeno, sve je trebalo da bude urađeno i asfaltirano do 1. maja. To, međutim, nije urađeno, jer kako su rekli u "Vodovodu", izvođači nisu radili kako treba, zbog čega je ovo gradsko preduzeće tada dobijalo po 20, 30 poziva gnevnih građana, koji su se žalili na sporost radova.

Zbog ovih razloga "Vodovod" je i raskinuo ugovor sa izvođačem radova firmom "Milenijum tim". U tom preduzeću tvrdili su da su rokovi probijeni, jer su radovi bili zamrznuti desetak dana zbog nedostatka svih potrebnih dozvola za rad.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;