Kako, šta i gde sa kamenom u građevinarstvu

23.04.2009.

U Kragujevcu, od 19. do 22. marta 2009. godine, održan je Stone Expo, Prvi međunarodni sajam kamena i prateće industrije, koji od ove godine postaje tradicionalna manifestacija u izložbenom prostoru grada na Lepenici.

Slična manifestacija ne postoji nigde u svetu, tako da je kragujevačka smotra bila jedinstvena prilika da se stručnjaci, proizvođači i kupci, izvođači i projektanti, sretnu na jednom mestu i razmene teme vezane za kamen.

Organizaciji sajma punu stručnu i skromnu finansijsku pomoć pružili su Privredna komora Srbije sa svojim stručnim timom iz Službe Udruženja za građevinarstvo, IGM i stambenu privredu, kao i Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine Vojvodine.

Poslovno udruženje Kamen Srbije osnovano je 2007. godine na inicijativu mnogobrojnih kamenorezaca iz Srbije sa ciljem zavođenja reda i zakonskog regulisanja ove delatnosti. Udruženje broji oko 60 članova, od kojih se većina bavi kamenom za putogradnju.

- Neposredan povod organizovanja preduzeća koja se na razne načine bave kamenom jeste pravi „bum“ koji je pre nekoliko godina izazvala najava buduće putogradnje. Svi koji su imali osećaj za biznis ili nešto novca, došli su do nekog starog napuštenog ili zaboravljenog kamenoloma koji je obećavao zaradu – kaže Zoran Đujić, predsednik Udruženja.

Rezultat prvog međunarodnog sajma kamena i prateće industrije u Kragujevcu najbolje opisuje podatak da su na sajmu prodate sve prikazane mašine za obradu kamena, a da su svi ovogodišnji izlagači rezervisali svoje mesto i za narednu godinu.

Sa delovanjem udruženja Kamen Srbije možete se upoznati na Međunarodnom sajmu građevinarstva koji je u toku, i na kom će u petak, 24. aprila 2009. godine, sa početkom u 15:30, u Svečanoj sali u upravnoj zgradi Beogradskog sajma, Bulevar vojvode Mišića 14, biti održano predavanje na temu: Kako, šta i gde sa kamenom u građevinarstvu. Predavanje će održati: gospodin Davor Ćuk dipl. inž. građevine, menadžer za jugoistočnu Evropu kompanije Marmi Lanza iz Verone – Italija.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije