Četvrta međunarodna konferencija BLOK-a 10. i 11. maja u Beogradu

19.04.2012. | Blok

U toku su pripreme i organizacija Četvrte međunarodne Konferencije BLOK, koja će biti održana 10. i 11. maja 2012. godine u Beogradu. Organizator BLOK-a je kompanija Projmetal a.d.

Na Konferenciji BLOK predviđeno je da učestvuju eminentni stručnjaci iz inostranstva i zemlje, koji prezentuju svoja iskustva i ideje u oblasti arhitekture.

Počasni gost ovogodišnje konferencije biće poznati svetski arhitekta Alehandro Zaera Polo.

Alehandro Zaera Polo studirao je arhitekturu na Univerzitetu E.T.S. u Madridu, diplomirao odličnim uspehom, a stepen mastera (MARCHII) stekao je na prestižnom Harvard (Graduate School of Design) 1991. s najvišim priznanjima. Nakon nekoliko zajedničkih projekata, osnovao je sopstveni biro AZPA (Alejandro Zaera-Polo Architects) u maju, 2011.godine. Alehandro Zaera Polo je objavio veliki broj kritičkih tekstova u stručnim časopisima u celom svetu, između ostalog u El Croquis, Quaderns, A+U, Arch+, Harvard Design Magazine, i doprineo izdavanju brojnih publikacija, među kojima je i “The Endless City”.

Četvrta po redu Konferencija Blok 2012 biće posvećena novim tendencijama u projektovanju, kreativnim strukturama, različitim inovativnim rešenjima, visokim objektima “vertikalnim gradovima”, arhitekturi kao “političkom posteru” itd. Kroz predavanja, forume, izložbe i druga dešavanja otvoriće se nove teme u oblasti arhitekture.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...