Četvrta međunarodna konferencija BLOK-a 10. i 11. maja u Beogradu

19.04.2012. | Blok

U toku su pripreme i organizacija Četvrte međunarodne Konferencije BLOK, koja će biti održana 10. i 11. maja 2012. godine u Beogradu. Organizator BLOK-a je kompanija Projmetal a.d.

Na Konferenciji BLOK predviđeno je da učestvuju eminentni stručnjaci iz inostranstva i zemlje, koji prezentuju svoja iskustva i ideje u oblasti arhitekture.

Počasni gost ovogodišnje konferencije biće poznati svetski arhitekta Alehandro Zaera Polo.

Alehandro Zaera Polo studirao je arhitekturu na Univerzitetu E.T.S. u Madridu, diplomirao odličnim uspehom, a stepen mastera (MARCHII) stekao je na prestižnom Harvard (Graduate School of Design) 1991. s najvišim priznanjima. Nakon nekoliko zajedničkih projekata, osnovao je sopstveni biro AZPA (Alejandro Zaera-Polo Architects) u maju, 2011.godine. Alehandro Zaera Polo je objavio veliki broj kritičkih tekstova u stručnim časopisima u celom svetu, između ostalog u El Croquis, Quaderns, A+U, Arch+, Harvard Design Magazine, i doprineo izdavanju brojnih publikacija, među kojima je i “The Endless City”.

Četvrta po redu Konferencija Blok 2012 biće posvećena novim tendencijama u projektovanju, kreativnim strukturama, različitim inovativnim rešenjima, visokim objektima “vertikalnim gradovima”, arhitekturi kao “političkom posteru” itd. Kroz predavanja, forume, izložbe i druga dešavanja otvoriće se nove teme u oblasti arhitekture.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...