IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Gorenje" otvorilo fabriku u Zaječaru vrednu 2,9 miliona evra

06.03.2012. | Beta

Slovenačka kompanija "Gorenje" otvorila je danas fabriku veš mašina u Zaječaru koja će zaposliti 300 radnika i u koju je uloženo 2,9 miliona evra.

Otvaranju fabrike prisustvovala je potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović koja je rekla da je to najveća investicija u industriju u istočnoj Srbiji.

- Ovakvih dana u istočnoj Srbiji nema mnogo. Mi smo danas pokazali da u istočnu Srbiju vredi ulagati, da proizvodi koji se ovde prave mogu da odgovore najzahtevnijim svetskim tržištima, a da su radnici iz ovog regiona kvalifikovani za to - istakla je Kalanović.

Ona je dodala da Vlada Srbije mora da podržava projekte poput investicije "Gorenja", jer su to podsticaji za dolazak i drugih investitora.

"Gorenje" ima proizvodnju i u fabrikama u fabrikama u Valjevu i Staroj Pazovi, tako da će u Srbiji ukupno zapošljavati više od 1.500 radnika, a ulaganja će iznositi više od 60 miliona evra.

Ta kompanija 95% proizvodnje izvozi u zemlje EU, Rusiju i Ameriku.

Nedavno je "Gorenje" pokrenulo širenje proizvodnje u Valjevu gde gradi novu halu, investira dodatnih 20 miliona evra i planira da zaposli 400 novih radnika.

Za sve poslove u Srbiji, u poslednjih šest godina, slovenačka kompanija je dobila podršku kroz Program za podsticaj direktnih investiija preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza - SIEPA i Ministarstva ekonomije.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;