"Gorenje" otvorilo fabriku u Zaječaru vrednu 2,9 miliona evra

06.03.2012. | Beta

Slovenačka kompanija "Gorenje" otvorila je danas fabriku veš mašina u Zaječaru koja će zaposliti 300 radnika i u koju je uloženo 2,9 miliona evra.

Otvaranju fabrike prisustvovala je potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović koja je rekla da je to najveća investicija u industriju u istočnoj Srbiji.

- Ovakvih dana u istočnoj Srbiji nema mnogo. Mi smo danas pokazali da u istočnu Srbiju vredi ulagati, da proizvodi koji se ovde prave mogu da odgovore najzahtevnijim svetskim tržištima, a da su radnici iz ovog regiona kvalifikovani za to - istakla je Kalanović.

Ona je dodala da Vlada Srbije mora da podržava projekte poput investicije "Gorenja", jer su to podsticaji za dolazak i drugih investitora.

"Gorenje" ima proizvodnju i u fabrikama u fabrikama u Valjevu i Staroj Pazovi, tako da će u Srbiji ukupno zapošljavati više od 1.500 radnika, a ulaganja će iznositi više od 60 miliona evra.

Ta kompanija 95% proizvodnje izvozi u zemlje EU, Rusiju i Ameriku.

Nedavno je "Gorenje" pokrenulo širenje proizvodnje u Valjevu gde gradi novu halu, investira dodatnih 20 miliona evra i planira da zaposli 400 novih radnika.

Za sve poslove u Srbiji, u poslednjih šest godina, slovenačka kompanija je dobila podršku kroz Program za podsticaj direktnih investiija preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza - SIEPA i Ministarstva ekonomije.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...