INFONET-468X60-BANNER

Formirana Skupština društva "Železare Smederevo"

06.02.2012. | Beta

Skupština društva "U.S. Steel", koja je imenovana odlukom Vlade, promenila je naziv te fabrike u "Železara Smederevo", saopšteno je iz kabineta gradonačlenika Smedereva Predraga Umičevića.

Skupštinu društva čine Umičević, predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović, predstavnici Ministarstva finansija Stefan Lazarević i Tijana Cvetković i predstavnik Ministarstva ekonomije Zoran Tomić.

Vlada je tu odluku donela u petak (3. februar 2012. godine).

Za predsednika Skupštine "U.S. Steel Srbija" Vlada je imenovala Predraga Umičevića, pa je potom železari promenjeno ime.

Na Skupštini je doneta i Odluka o osnivačkom aktu društva.

Dužnosti su razrešeni dosadašnji generalni i izvršni direktori "U.S .Steel"-a, a za novog vršioca dužnosti direktora imenovan je Vukica Šćekić.

Cvetković: Železara u stečaju ako ne nađemo kupca

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u nedelju da bi bilo dobro što pre pronaći strateškog partnera za "Železaru Smederevo" i da će se od marta Vlada Srbije suočiti sa pokrivanem gubitaka tog giganta.

Cvetković je naglasio da je Vlada imala kontakte i dalje razgovara sa potencijalnim strateškim partnerima za Železaru i najavio da će podatke o trenutnom stanju u ovoj kompaniji poslati na pedesetak adresa u svetu potencijalnim kupcima.

Premijer je dodao da je optimista po pitanju nalaženja strateškog partnera železara, ali i upozorio da, ako se to ne desi, onda će morati da se uvede stečaj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;