INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za HTZ opremu 2 miliona evra

23.01.2012. | Blic

Zaštitna odela, obuća, šlemovi, rukavice i druga zaštitna oprema koju koriste zaposleni u "Naftnoj industriji Srbije" izloženi su u petak (20. januar 2012. godine) u poslovnom centru te kompanije u Novom Sadu. Na ovaj način predstavilo se 10 domaćih proizvođača, učesnika tendera koji je NIS raspisao za nabavku zaštitne opreme za ovu godinu. Zaposleni su mogli da probaju odeću i obuću koju će koristiti na radu, a za koju će NIS izdvojiti oko 2 miliona evra.

Javnu izložbu ličnih zaštitnih sredstava NIS je organizovao prvi put.

- Osnovni cilj je povećanje nivoa sigurnosti i kvaliteta zaštitne opreme, a s tim i smanjenje rizika od povreda na radu. Na ovaj način želeli smo da radnicima omogućimo da probaju odeću i obuću i daju nam svoje sugestije - rekao je Dmitri Mirsaitov, rukovodilac funkcije za materijalno-tehničko i servisno obezbeđenje u NIS-u.

Kako dodaje, poput drugih kompanija koje posluju na svetskom tržištu, NIS je ovakvim javnim predstavljanjem ponuda koje su stigle na tender želeo da u postupku nabavke sve bude transparentno.

- Tenderska komisija će pregledati ponude svih izlagača i u narednih mesec dana odlučićemo od koga ćemo kupiti zaštitnu opremu. Planirano je da se u ovu namenu izdvoji oko dva miliona evra - kaže Mirsaitov.

Kako navode u NIS-u, uspešna primena preventivnih mera doprinela je tome da se broj povreda na radu i svih vrsta incidenata značajno smanjuje iz godine u godinu. Tako je broj povreda na radu u 2011. smanjen za 26 odsto u odnosu na 2010. godinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;