INFONET-468X60-BANNER

V Kongres ciglarske industrije Srbije

15.06.2008. | Build magazin

U hotelu Omorika na Tari, od 11. do 14. juna održan je V Kongres ciglarske industrije Srbije sa međunarodnim učešćem, naravno i ovoga puta u organizaciji Udruženja IGP i g. Vlade Denića, a uz veliku pomoć vodećih domaćih proizvođača. 

Kongresu su prisustvovala sva značajna imena industrije glinenih proizvoda kod nas, stručnjaci iz raznih pratećih oblasti koji su izlagali svoje referate na određene teme u vezi sa proizvodnjom opekarskih proizvoda, kao i predstavnici nekoliko stranih kompanija koje su predstavile svoje proizvodne programe u direktnoj ili indirektnoj vezi sa ispitivanjem, pečenjem, pakovanjem i distribucijom opekarskih proizvoda.

Radni deo Kongresa na taj način je pružio mogućnost učesnicima da iz više uglova sagledaju probleme u savremenoj proizvodnji, odabiru i distribuciji asortimana na tržište. Sve rečeno i viđeno na Kongresu predstavljeno je i u Zborniku radova koji je podeljen svim učesnicima. Ovaj Zbornik tako čini veoma korisnu literaturu jer obrađuje teme iz oblasti materijala, izvora energije, tehnologija, obrazovanja, ali i nezaobilazne teme – energetske efikasnosti. U zaključcima sa Kongresa rečeno je da ozbiljno rešavanje problema ciglarske industrije Srbije podrazumeva veće angažovanje državnih organa i stručnjaka na uvođenju reda u eksploataciju sirovina, uvođenje standarda i certifikata. Sa druge strane, pozvani su i proizvođači da prate savremene tokove, ne samo svoje grane industrije, već i opštih težnji u građevinarstvu. Ipak, zaključeno je da do novog Kongresa (u naredne tri godine), neće doći do ozbiljnog ugrožavanja Industrije na tržištu, kao i da će ukupna proizvodnja i potražnja verovatno biti održana približno na istom nivou kao što je to slučaj danas.

Nakon prvog radnog dana organizovan je obilazak poznate turističke atrakcije i velikog građevinskog poduhvata iz  20-ih godina prošlog veka – deonice pruge uskog koloseka poznate pod imenom Šarganska osmica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;