SrGBC predstavlja nemački DGNB protokol za sertifikaciju zelenih zgrada

03.11.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Savet zelene gradnje Srbije 11. novembra u beogradskom Sava centru organizuje DGNB dan, tokom koga će biti predstavljen Nemački standard zelene gradnje (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - DGNB). DGNB jedan je od najrasprostranjenijih standarda zelene gradnje u Evropi, a na skupu u Beogradu o njemu će govoriti predavači iz Nemačke koji za ovu priliku dolaze iz Saveta zelene gradnje tvorca protokola DGNB. 

Savet zelene gradnje Srbije ostvario je saradnju sa Delegacijom nemačke privrede (Deutsche Wirtschaftsberatung - DWB) u Srbiji, tako da se, pored domaćih kompanija, očekuje i učešće brojnih nemačkih firmi.

"Poznata je decenijska povezanost srpskih sa nemačkim standardima, ali i profesionalna iskustva i tehnička rešenja koja spajaju domaće građevinske profesionalce sa nemačkim pristupom građenju. DGNB je međunarodni standard zelene gradnje razvijen od strane nemačkog saveta za održivu gradnju. U cilju što raznovrsnije i kvalitetnije edukacije na polju održive gradnje, želimo detaljnije da upoznamo domaću građevinsku industriju sa aktivnostima Nemačke na ovom polju", izjavila je Marija Golubović predsednica Saveta zelene gradnje Srbije.

Prijave za DGNB dan mogu se popuniti na zvaničnom sajtu Saveta zelene gradnje Srbije.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?