INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sa Rumunima o Koridoru XI i o gasovodu

02.11.2011. | B92

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije saopštilo je da je Jon Ariton (Ion Ariton), rumunski ministar za ekonomiju, trgovinu i biznis rekao da je Rumunija zainteresovana za izgradnju saobraćajnog koridora 11. U razgovorima između rumunskog ministra i srpskog ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića naglašeno je da bi tim autoputem Rumunija preko Srbije i Crne Gore bila povezana sa italijanskim gradom Barijem.

Ariton, koji se nalazi u rumunskoj delegaciji koju predvodi predsednik Trajan Basesku, razgovarao je sa ministrom Mrkonjićem i o projektu Panevropskog naftovoda PEOP, o povezivanju gasovodnih sistema u regionu, kao i o projektu izgradnje dalekovoda od 400kV.

Naglašeno je da značajno mesto u sistemu regionalnog povezivanja gasovoda zauzima povezivanje gasovodnih sistema Srbije i Rumunije, a naročito već usaglašena potreba izgradnje gasovoda Mokrin - Arad. Predviđena dužina ovog dvosmernog gasovoda je 76km.

Projektom Panevropskog naftovoda PEOP predviđeno je da se nafta iz Kaspijskog regiona preko Rumunije, Srbije i Hrvatske transportuje do Italije, odakle bi postojećim sistemom evropskih naftovoda bile snabdevane rafinerije zapadne i centralne Evrope. U tom projektu aktivno sarađuje Javno preduzeće Transnafta iz Pančeva, navodi se u saopštenju Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;