INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja SRC Rgoška Banjica

05.10.2011. | E-kapija

Na desnoj obali Svrljiškog Timoka najavljena je izgradnja sportsko-rekreativnog centra Rgoška Banjica.

"Za izgradnju SRC Rgoška Banjica izabrana je lokacija kompleksa bazena Banjica. Reč je o parceli površine 5ha na kojoj će fazno biti izgrađeni smeštajni kapaciteti, vodeni sadržaji – bazeni i akva-park, kao i sportski tereni", najavio je u razgovoru za portal eKapija Nebojša Ivanković iz JP Direkcija za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac. Predviđena je izgradnja hotelskog kompleksa koji će imati 80 ležajeva.

"Na ovom prostoru već postoji otvoreni bazen. Planiramo da izgradimo još jedan otvoreni bazen i jedan zatvoreni. Takođe, predviđeno je i postavljanje tobogana i drugih vodenih atrakcija karakterističnih za akva-parkove. Spa centar je predviđen u okviru kompleksa hotela, a moguća je izgradnja svih spa sadržaja, zahvaljujući snabdevanju vodom iz termomineralnog izvora temperature 29ºC", objašnjava Ivanković. Termalna voda će se koristiti i za sve vodene sadržaje, kao sanitarna voda u smeštajnom delu (hidromasažne kade), kao i za zagrevanje i klimatizaciju kompleksa preko sistema toplotnih pumpi voda - vazduh.

U okviru SRC Rgoška Banjica biće smešteni i sportski tereni - za košarku, odbojku, rukomet i tenis. Glavni projekat kompleksa uradilo je niško preduzeće Kapaprojekt.

"Predračunska vrednost investicije je oko 5 miliona evra, a finansiranje je predviđeno preko partnerstva lokalne samouprave (koja će da obezbedi zemljište, infrastrukturu, dokumentaciju) i privatnih investitora koji bi trebalo da imaju konkretni razvojni program, da budu zaduženi za izgradnju i naravno za korišćenje sadržaja", kaže Ivanković. Za ceo kompleks je izdata lokacijska dozvola i urađeni glavni projekti za infrastrukturu i glavni projekti za objekte u kompleksu.

 

Komentari: 1

Darko Kalenić 11.10.2011 10.53.15

Bravo! Mislim da je na opštini Knjaževac da hitno uradi: rekonstrukciju puta Niš-Knjaževac u zoni održavanja Knjaževca, proširenje i rekonstrukciju puta od odvajanja sa glavnog puta prema selu Rgošte (par km od SRC Banjica), nastavak uređenja keja koji ide od izvora Rgoške banje prema SRC Banjica, proširenje infrastrukture za ceo kompleks (predvideti i inicijativu lokalnog stanovništva da gradi turističke objekte u okolini u cilju zapošljavanja) i već sada početi promociju Rgoške banje kao wellness centra u ekološki nezagađenoj sredini (industrija tu decenijama ne radi). U sve ovo uključiti i TO Knjaževac koja mora imati pripremljene programe za zabavu budućih gostiju - jednodnevni izleti (aktivni i pasivni), zabava za decu i odrasle...

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;