PRIJAVA-468X60-BANNER

Henkel - lider u oblasti održivosti

13.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Peti put za redom Henkel je proglašen liderom u oblasti održivosti na Dow Jones (Dau Džons) listi u kategoriji netrajna kućna hemija. Pored toga, Henkel je jedina kompanija koja je rangirana u Dau Džons Svetskom indeksu održivosti (Dow Jones Sustainability Index - World), kao i u Dau Džons Evropskom indeksu održivosti (DJSI Europe). Liste uključuju korporacije koje u svom poslovanju slede principe održivog razvoja.

Rezultate procene održivosti za 2011. godinu uradili su Dow Jones i švajcarska agencija za Održivo upravljanje imovinom (Sustainable Asset Management). Procena se zasniva na temeljnoj analizi ekonomskih, ekoloških i društvenih rezultata korporacija. Procenjuju se faktori kao što su korporativno upravljanje, brending, upravljanje rizicima, ublažavanje klimatskih promena, standardi lanca snabdevanja i praksa u radu. Svega 10% najvećih korporacija na svetu rangirano je u Dau Džons Svetskom indeksu održivosti.

"Naša posvećenost liderstvu u oblasti održivosti ima duboke korene u našem sistemu vrednosti", izjavio je izvršni direktor Henkela Kasper Roršted. "Mi ocenjujemo liderstvo, takođe, i na osnovu toga kako naši akcionari doživljavaju naš trud i zato je važno da dobijemo povratnu informaciju da li zadovoljavamo ovaj princip. Zbog toga smo oduševljeni, što su rezultati našeg poslovanja na polju održivosti dobili svoju potvrdu na ovoj važnoj rang listi."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;