SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Henkel - lider u oblasti održivosti

13.09.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Peti put za redom Henkel je proglašen liderom u oblasti održivosti na Dow Jones (Dau Džons) listi u kategoriji netrajna kućna hemija. Pored toga, Henkel je jedina kompanija koja je rangirana u Dau Džons Svetskom indeksu održivosti (Dow Jones Sustainability Index - World), kao i u Dau Džons Evropskom indeksu održivosti (DJSI Europe). Liste uključuju korporacije koje u svom poslovanju slede principe održivog razvoja.

Rezultate procene održivosti za 2011. godinu uradili su Dow Jones i švajcarska agencija za Održivo upravljanje imovinom (Sustainable Asset Management). Procena se zasniva na temeljnoj analizi ekonomskih, ekoloških i društvenih rezultata korporacija. Procenjuju se faktori kao što su korporativno upravljanje, brending, upravljanje rizicima, ublažavanje klimatskih promena, standardi lanca snabdevanja i praksa u radu. Svega 10% najvećih korporacija na svetu rangirano je u Dau Džons Svetskom indeksu održivosti.

"Naša posvećenost liderstvu u oblasti održivosti ima duboke korene u našem sistemu vrednosti", izjavio je izvršni direktor Henkela Kasper Roršted. "Mi ocenjujemo liderstvo, takođe, i na osnovu toga kako naši akcionari doživljavaju naš trud i zato je važno da dobijemo povratnu informaciju da li zadovoljavamo ovaj princip. Zbog toga smo oduševljeni, što su rezultati našeg poslovanja na polju održivosti dobili svoju potvrdu na ovoj važnoj rang listi."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;