IZOLACIJA-468X60-BANNER

Sredinom 2012. Kraljevo dobija Halu sportova

24.08.2011. | Tanjug

Na gradilištu Hale sportova u Kraljevu, čija je izgradnja počela pre 25 dana, završeni su zemljani radovi, a u toku je postavljanje hidroizolacije i počela je prva faza izgradnje temeljne ploče.

Rukovodstvo grada na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Simovićem juče je obišlo gradilište Hale sportova.

Ova investicija vredna je 620 miliona dinara i u okviru Programa pomoći građevinskoj industriji sa učešćem od po 50 % finanira se iz gradskog i republičkog budžeta.

Izvođač radova je konzorcijum građevinskih preduzeća čiji je nosilac "Amiga" Kraljevo i u kome su još dva kraljevačka i dva beogradska preduzeća.

Direktor "Amige" Miroslav Tlačinac kaže da je, na osnovu dinamike ugovaranja radova i obezbeđenja sredstava, uveren da će rok od godinu dana za završetak izgradnje biti ispoštovan.

- Kraljevčani 40 godina čekaju Halu sportova i učinićemo sve da ovaj posao uradimo kako treba - rekao je Tlačinac novinarima.

Hala će imati bruto površinu oko 9.800 m2, na fiksnim tribinama će biti mesta za 3.000, a na montažnim još za 500 gledalaca.

Direktor "YU-Keopsa" Milan Mirković, čije je preduzeće najviše angažovano u ovoj fazi radova, kaže da će u temeljnu kontra-ploču biti ugrađeno 250 tona armature i 2.000 kubnih metara betona.

- S obzirom na to da se Hala sportova gradi na obali Ibra i da su visoke podzemne vode, radimo najozbiljniju hidroizolaciju, kao da pravimo bazen - naglasio je Mirković.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je rekao da veruje da će već naredne godine u ovo vreme Kraljevčani imati Halu sportova kakvu zaslužuje nekoliko prvoligaških klubova iz ovog grada i njihovi navijači.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;