INFONET-468X60-BANNER

Split dobija Cepter neboder

19.08.2011. | Blic

Filip Cepter, prema pisanju hrvatskih medija, planira da u Splitu izgradi neboder od 17 spratova. Cepter se navodno odlučio baš za izgradnju nebodera, "jer takvih građevina u Splitu nedostaje", piše Slobodna Dalmacija, a prenosi Blic.

Ono što celu priču čini zanimljivom jeste činjenica da bi Cepter gradio u blizini trgovačkog centra Džoker u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji ne gleda baš blagonaklono na srpski kapital.

Cepter nije bio previše raspoložen da komentariše najnoviji poslovni poduhvat i demantovao je spekulacije da mu je Kerum ponudio poslovnu saradnju. Prema Cepterovim rečima, na sastanku sa splitskim gradonačelnikom razgovaralo se samo o projetku gradnje nebodera na uglu Puta Supavla i Puta Brodarice. Naime, na tom mestu Cepter već ima zgradu, a želeo bi da je zameni neboderom za koji predviđa da, zbog relativno nevelikog zemljišta, neće imati više od 17 spratova.

Cepter je izjavio da ih je Kerum "podržao u projektu", ali i napomenuo da će za izgradnju morati da dobije sve potrebne dozvole i da će radovi krenuti kad i ako ih dobiju. Kralj lonaca rekao je i da je generalno zainteresovan za "ulaganja u Split, koji je predivan grad", ali o detaljima nije hteo da govori.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;