INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Split dobija Cepter neboder

19.08.2011. | Blic

Filip Cepter, prema pisanju hrvatskih medija, planira da u Splitu izgradi neboder od 17 spratova. Cepter se navodno odlučio baš za izgradnju nebodera, "jer takvih građevina u Splitu nedostaje", piše Slobodna Dalmacija, a prenosi Blic.

Ono što celu priču čini zanimljivom jeste činjenica da bi Cepter gradio u blizini trgovačkog centra Džoker u vlasništvu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji ne gleda baš blagonaklono na srpski kapital.

Cepter nije bio previše raspoložen da komentariše najnoviji poslovni poduhvat i demantovao je spekulacije da mu je Kerum ponudio poslovnu saradnju. Prema Cepterovim rečima, na sastanku sa splitskim gradonačelnikom razgovaralo se samo o projetku gradnje nebodera na uglu Puta Supavla i Puta Brodarice. Naime, na tom mestu Cepter već ima zgradu, a želeo bi da je zameni neboderom za koji predviđa da, zbog relativno nevelikog zemljišta, neće imati više od 17 spratova.

Cepter je izjavio da ih je Kerum "podržao u projektu", ali i napomenuo da će za izgradnju morati da dobije sve potrebne dozvole i da će radovi krenuti kad i ako ih dobiju. Kralj lonaca rekao je i da je generalno zainteresovan za "ulaganja u Split, koji je predivan grad", ali o detaljima nije hteo da govori.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;