INFONET-468X60-BANNER

Otvorena sportska hala u Srbobranu

02.02.2011. | E-kapija

Nakon dugotrajne potpune rekonstrukcije, sportska hala kraj Osnovne škole Vuk Karadžić ponovo je predata na upotrebu učenicima, sportskim klubovima i građanima Srbobrana.

Branko Gajin, predsednik opštine Srbobran, izjavio je da je otvoreni objekat dugo bio ponos naše sredine, ali ga je zub vremena načeo i počeo je da propada. "Krov je počeo da prokišnjava, parket se istrošio, vodovodne i elektro instalacije su oštećene, grejanje je postalo neracionalno i skupo, i sve to bio je razlog da pokrajinska i lokalna vlast zajedno, u junu 2008. godine, počnu sa obnovom objekta. Nažalost, svetska ekonomska kriza i kriza u našem društvu učinili su svoje, ali nije bilo ni dobre volje da se posao brže završi. Ipak, treba imati razumevanja i logično je da na listi prioriteta pokrajinskih vlasti bude daleko važnije da se završi autoput, nego halu u Srbobranu", naveo je Gajin.

Kako je rekao, strpljivo su nastavili da rade i završavaju posao po posao. "Postavili smo novu PVC stolariju, parket, semafor, uredili svlačionice i sanitarne čvorove, tribine, a krov se i dalje uređuje. Završeno je ono što je najvažnije za funkcionisanje hale, kako bi je deca mogla koristiti. Ipak, ima još posla, treba da se završi mala sala, restoranski deo i onda ćemo s punim pravom moći reći da imamo jednu od najboljih sportskih hala u Vojvodini", rekao je Gajin.

On je istakao da je otvaranjem velike sportske hale opština Srbobran ušla u red retkih opština u kojoj svaka osnovna škola ima svoju salu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Gajin je iskoristio priliku da pred okupljenim Srbobrancima saopšti da lokalna samouprava ima nameru da do kraja godine počne realizaciju projekta izgradnje bazena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;