INFONET-468X60-BANNER

Za tri godine otvorena 53 nova hotela u Srbiji

10.01.2011. | Blic

Za protekle tri godine otvorena su 53 nova hotela u Srbiji, a nekoliko značajnih samo u poslednja dva meseca, izjavio je Tanjugu državni sekretar za turizam Goran Petković. On je ukazao da nove hotele karakteriše da su nešto manji nego u ranijem periodu, ali da su na nešto višem nivou kvaliteta, kao i da se otvaraju, uglavnom, hoteli sa tri i četiri zvezdice, što je, kako kaže, dobro.


nekadašnje odmaralište Invest banke (levo); Marina Oasa - čeka dozvolu i investitora (desno)

U tom periodu, dodao je Petković, zatvoreno je i nekoliko objekata, a među onima koji prestaju sa radom najviše je hotela sa jednom, ili sa dve zvezdice.

- Naša struktura hotela se promenila, otprilike za jednu stepenicu naviše i sada zaista preovlađuju hoteli sa tri i četiri zvezdice, što i jeste nekako normalno u evropskoj ponudi, jer to su upravo hoteli koji nose najveći nivo prometa - ukazao je Petković.

Među biznismenima koji su izvršili samoubistvo od 2004. godine najviše je vlasnika restorana i hotela (16) i građevinskih preduzimača (11) - više na linku ispod teksta.

 

On je dodao da se povećao i broj kreveta u privatnom smeštaju i taj proces se ubrzano nastavlja. Upravo radimo na Strategiji razvoja ruralnog turizma, koja je sad u toku, i njegovom unapređenju u 2011. godini u seoskim domaćinstvima.

Cilj je da oni koji se već bave time ostvare bolju iskroišćenost kapaciteta, rekao je Petković, ukazujući da "paradoksalno zvuči da sada već postoji problem korišćenja kapaciteta u seoskim domaćinstvima i da se postavlja marketinški problem kako ih uposliti".

- Na svu sreću, podaci za Novogodišnje praznike govore da su sva ponuđena mesta u seoskom turizmu bila popunjena i "trudićemo se, zajedno sa domaćinima, da stanje popunjenosti kapaciteta produžimo i posle praznika - rekao je državni sekretar.

Linkovi:

  • Vlada gura male privrednike u samoubistva - od 2004. godine 75 preduzetnika oduzelo sebi život - link
  • Milano - Prvi hotel sa nultom emisijom štetnih gasova - link
  • Hotelski, turistički i zabavni kompleksi - 'city break' hoteli (BelRE 2010) - link

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;