IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

"Zvezda Helios" iz Gornjeg Milanovca otvara pogone praškastih i tečnih materijala u građevinarstvu do sledećeg proleća

28.09.2010. | eKapija

Kompanija "Zvezda Helios" iz Gornjeg Milanovca planira da do proleća 2011. godine otvori pogone za proizvodnju praškastih i tečnih materijala za završnu obradu u građevinarstvu. Reč je o postrojenjima sa najsavremenijom tehnologijom za koju se pobrinula nemačka kompanija "M-tec". Ovom investicijom od 10 miliona evra biće obuhvaćeno i reševanje otpadnih voda u pogonima u Gornjem Milanovcu.

Realizacija projekta poverena je beogradskoj kompaniji "Flow plus" i lokalnoj firmi "Arhiplan". U izgradnji novih postojenja u gornjomilanovačkoj fabrici učestvovale su i firme "Interplet gradnja" iz Gornjeg Milanovca, "Statik" iz Kovina, "Grossi" iz Beograda.

- Ova investicija u nove pogone inicirala je i unapređenje i ostalih pogona u smislu rada na poboljšanju životne sredine. Pogon regeneracije rastvarača i pogon za pranje i destilaciju kao i skladište veziva biće značajno unapređeni sa aspekta ekologije. Predviđeni su rezervoari sa duplim plaštom i signalnom instalacijom koji omogućavaju bezbedan rad i sa protivpožarnog aspekta – kaže za "eKapiju" Ratko Bažalac, zamenik direktora kompanije "Flow Plus".

Za sve objekte i spoljne površine, predviđena je izrada glavnog projekata hidrotehničkih instalacija koji radi "Flow plus". Projektom će biti obuhvaćeni stari i novi objekti koji će zadovoljiti sve uslove "Srbijavoda" i Pravilnika o upuštanju voda u gradsko postrojenje za prečišćavanje voda Gornjeg Milanovca.

- Osim investicionog i ekološkog, ovaj veliki projekat je i inženjerski veoma izazovan. Skoro sve inženjerske discipline su prisutne i isprepletane - od tehnoloških postupaka i tretmana otpadnih voda, do konstruktivnih, mašinsko-montažnih, protivpožarnih, elektroenergetskih, hidrotehničkih, geoloških, geodetskih, saobraćajnih i naravno multidisciplinarnih ekoloških studija i analiza – ističe direktor kompanija "Flow plus" Darko Todorović.

"Zvezda-Helios" je privatizovana 2003. godine kada je većinski vlasnik postao slovenački "Helios" iz Domažala.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;