INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija regionalnog puta od Svrljiga do Babinog zuba

22.09.2010. | eKapija

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović otvorila je juče radove na rekonstrukciji regionalnog puta od Svrljiga do Kalane prema Babinom zubu, u okviru planiranog razvoja infrastrukture i razvoja turističkog centra na Staroj planini.

Kalanović je tom prilikom istakla da je reč o regionalnom putu dužine približno 50 kilometara i naglasila da će rekonstrukcija te saobraćajnice doprineti ekonomskom i turističkom razvoju istočne Srbije, kao i privlačenju većih investitora, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Ona je ukazala na to da je veoma važno da se poveća atraktivnost Stare planine kao turističkog i skijaškog centra, i ocenila da to nije moguće bez razvoja infrastrukture.

Prema njenim rečima, saobraćajnica će biti značajna i za ekonomski razvoj opština Svrljig, Pirot i Knjaževac, s obzirom na to da predstavlja najkraću trasu do planinskog vrha Babin zub.

Takođe, Kalanović je istakla da su započeti radovi na prvoj deonici od centra Svrljiga do mesta Beloinje u dužini od 2,7 kilometara, i napomenula da je rok za završetak te deonice 45 dana.

To će, kako je objasnila, biti moderna saobraćajnica široka devet metara, pri čemu se radovi finansiraju sredstvima NIP-a u vrednosti od približno 60 miliona dinara.

Kalanović je posetila i selo Belo Polje, koje se nalazi na 13 kilometara od Pirota i jedino je selo u ovoj opštini koje beleži konstantan rast nataliteta. Deca iz Belog Polja nemaju vrtić, školu i igralište, i u školu svakoga dana putuju u Pirot.

Ona je obišla i industrijsku zonu u Pirotu, gde je resorno ministarstvo finansiralo izgradnju unutrašnje saobraćajnice "Sedam" i komunalno i elektro opremanje ove zone.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;