INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Druga faza obnove železničke stanice u Novom Sadu

06.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru nastavka modernizacije železničke infrastrukture Srbije, železnička stanica u Novom Sadu prolazi kroz drugu fazu rekonstrukcije, usmerenu ka unapređenju usluga za putnike i estetskom podizanju standarda staničnih prostorija.

Stanica je dobila galeriju

Stanica je dobila galeriju (Foto: Infrastruktura železnice Srbije)

Nakon što je prva faza obuhvatila osnovne popravke i instalaciju lifta za pristup peronima, druga faza radova donosi znatno obimnije građevinske aktivnosti.

Ovi radovi su deo projekta izgradnje brze pruge između Novog Sada i Subotice, koja će omogućiti brzinu vožnje do 200 kilometara na sat, a izvodi ih konzorcijum Kineskih železnica. Kako navodi Infrastruktura železnice Srbije, u centru pažnje aktuelne faze je kompletna zamena mermernih površina u staničnoj zgradi, kao i završetak izolacionih radova i uređenje šalter sala. Značajno je i postavljanje staklene ograde u staničnom vestibulu, gde je izgrađena i galerija, dodajući moderni izgled centralnom delu stanice.

Menjaju se sve mermerne površine

Menjaju se sve mermerne površine (Foto: Infrastruktura železnice Srbije)

S obzirom na potrebu da se olakša protok putnika tokom trajanja radova, šalteri i čekaonice su privremeno preseljeni u manji hol, opremljen neophodnim sadržajima za putnike. Pored estetskih poboljšanja, radovi obuhvataju i tehnička unapređenja u Centru za daljinsko upravljanje, Telekomandi i drugim tehničkim prostorijama, obezbeđujući time unapređenje funkcionalnosti i efikasnosti železničkog saobraćaja.

Očekuje se da će završetak svih planiranih radova unaprediti celokupno iskustvo putnika, nudeći im udobnije i estetski prijatnije okruženje, dok će se spoljašnjim uređenjem prostora ispred stanice dodatno poboljšati pristupačnost i vizuelni identitet ovog važnog transportnog čvorišta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;