INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Druga faza obnove železničke stanice u Novom Sadu

06.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru nastavka modernizacije železničke infrastrukture Srbije, železnička stanica u Novom Sadu prolazi kroz drugu fazu rekonstrukcije, usmerenu ka unapređenju usluga za putnike i estetskom podizanju standarda staničnih prostorija.

Stanica je dobila galeriju

Stanica je dobila galeriju (Foto: Infrastruktura železnice Srbije)

Nakon što je prva faza obuhvatila osnovne popravke i instalaciju lifta za pristup peronima, druga faza radova donosi znatno obimnije građevinske aktivnosti.

Ovi radovi su deo projekta izgradnje brze pruge između Novog Sada i Subotice, koja će omogućiti brzinu vožnje do 200 kilometara na sat, a izvodi ih konzorcijum Kineskih železnica. Kako navodi Infrastruktura železnice Srbije, u centru pažnje aktuelne faze je kompletna zamena mermernih površina u staničnoj zgradi, kao i završetak izolacionih radova i uređenje šalter sala. Značajno je i postavljanje staklene ograde u staničnom vestibulu, gde je izgrađena i galerija, dodajući moderni izgled centralnom delu stanice.

Menjaju se sve mermerne površine

Menjaju se sve mermerne površine (Foto: Infrastruktura železnice Srbije)

S obzirom na potrebu da se olakša protok putnika tokom trajanja radova, šalteri i čekaonice su privremeno preseljeni u manji hol, opremljen neophodnim sadržajima za putnike. Pored estetskih poboljšanja, radovi obuhvataju i tehnička unapređenja u Centru za daljinsko upravljanje, Telekomandi i drugim tehničkim prostorijama, obezbeđujući time unapređenje funkcionalnosti i efikasnosti železničkog saobraćaja.

Očekuje se da će završetak svih planiranih radova unaprediti celokupno iskustvo putnika, nudeći im udobnije i estetski prijatnije okruženje, dok će se spoljašnjim uređenjem prostora ispred stanice dodatno poboljšati pristupačnost i vizuelni identitet ovog važnog transportnog čvorišta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;