INFONET-468X60-BANNER

Visoka energetska efikasnost hotela "Crni vrh", Divčibare postignuta implementacijom Alumil sistema

28.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Hotel "Crni vrh" na Divčibarama, projekat Revolution Architects studija, predstavlja multifunkcionalni ugostiteljski objekat koji je usklađen sa prirodnim ambijentom.

Hotel "Crni vrh" na Divčibarama (Foto: Alumil)

Iz Revoluton Architects studija ističu da je hotel "Crni vrh" svojom inovativnom formom i dizajnom, postao reper za ugostiteljstvo i hotelijerstvo u zapadnoj Srbiji i time doprineo daljem razvoju turizma na Divčibarama.

Prilikom projektovanja hotela vodilo se računa o energetskoj efikasnosti ugrađenih materijala čime je dat doprinos očuvanju životne sredine. Ceo kompleks je ukomponovan tako da bude okrenut ka Suncu.

Projektant navodi da je za dizajniranje hotela i restorana u okviru kompleksa od izuzetne važnosti bila podrška Alumil kompanije, jer su zahvaljujući njihovim aluminijumskim sistemima uspeli da realizuju velike zasečene staklene površine i učine ih energetski efikasnim.

Revolution Architects studio dodaje da se trude da svaki njihov objekat ima drugačiji karakter, gde prilikom kreiranje koncepta koriste različite arhitektonske stilove kojima dodaju elemente savremene arhitekture. U hotelu "Crni vrh" svoj lični pečat su ostavili umetničkim delima, poput bakarnog kamina ili lustera od divljeg oraha.

Ceo intervju možete pogledati u videu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;