INFONET-468X60-BANNER

Bez papira i redova: Digitalni upis u katastar sada dostupan u Srbiji

06.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Od 4. novembra 2023. godine građani Srbije mogu da koriste isključivo digitalni put za upis u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture, zahvaljujući novim izmenama zakona. Ovaj napredak omogućava korisnicima da uz stručnu podršku advokata i geodetskih organizacija efikasno i sigurno upravljaju svojim nekretninama.

RGZ

Digitalni upis u Katastar (Foto: RGZ)

Republički geodetski zavod (RGZ) je uveo ovu promenu kako bi se osigurala preciznost i pravilnost dokumentacije kroz proveru od strane ovlašćenih profesionalaca. Svi zahtevi koji su ranije podnošeni lično, sada će se obrađivati digitalno, što znači da će građani imati pristup uslugama RGZ-a sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.

Digitalni "šalteri" umesto redova

Zamena za fizičke šaltere su digitalni "šalteri", kojih ima preko 4.000, a koji su dostupni 24 sata dnevno, svakog dana u godini. Ovo ne samo da štedi vreme i energiju građana, već i smanjuje mogućnost falsifikovanja dokumenata, jer se svi podaci prenose u digitalni format i proveravaju od strane profesionalaca.

Kraj papirnoj birokratiji

Digitalizacijom upisa u eKatastar, RGZ zatvara vrata manipulacijama i falsifikatima, te unapređuje efikasnost i transparentnost svojih usluga. Katastar sada postaje deo digitalne realnosti Srbije, olakšavajući građanima pristup informacijama i uslugama koje su im potrebne.

Podrška građanima

Za sve nedoumice i pitanja, građani mogu kontaktirati RGZ putem broja telefona Info centra 0700/500-500 i mejla info.centar@rgz.gov.rs, a spisak ovlašćenih advokata i geodetskih organizacija dostupan je na zvaničnom sajtu RGZ-a.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;