PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi Sad dobija moderni Naučno-tehnološki park sa zelenim krovovima

19.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U skladu sa izmenama Plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu, predviđena je izgradnja novih objekata Fakulteta tehničkih nauka i Naučno-tehnološkog parka. Ovi objekti će biti deo Univerziteta u Novom Sadu, a za njihovu izgradnju neophodno je ukloniti postojeće objekte laboratorija Mašinskog instituta Fakulteta tehničkih nauka.

Naučno-tehnološki park NS

Planirana ukupna nadzemna bruto površina objekata iznosi oko 30.000m2 (Foto: Naučno-tehnološki park Novi Sad)

Spratnost novih objekata variraće od Po+P+G+2 do Po+P+G+7, a postojaće mogućnost formiranja tehničkih etaža prema potrebama unutrašnjih instalacija. Zanimljivo je napomenuti da broj podzemnih etaža namenjenih parkiranju nije ograničen, ali je neophodno obezbediti najmanje jedno parking mesto na svakih 70m2 bruto površine objekta. Ukupno će biti obezbeđeno 4.000 parking mesta.

Planirana ukupna nadzemna bruto površina objekata iznosi oko 30.000m2, što će zadovoljiti sve prostorne i funkcionalne potrebe planiranih sadržaja. Poseban akcenat stavljen je na ekološku održivost, pa je predložena izgradnja zelenih krovova na delovima objekta. Takođe, predviđeni su i saobraćajni pristupi objektu iz Ulica dr Sime Miloševića i dr Ilije Đuričića.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;