IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi FANUC CNC sistem, alatne mašine i roboti na sajmu EMO u Hanoveru 2023

16.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Glavna izložba na FANUC-ovom izložbenom prostoru od 1.444m2 (C54, Hala 9) na EMO Hanoveru 2023 (18-23. septembar) biće pregled nove FS500i-A CNC serije kompanije, koja je trenutno u razvoju.

FANUC

Nudeći performanse i lakoću korišćenja, nova serija FS500i-A uključuje brojne inovacije. Na primer, novi HMI pojednostavljuje upotrebu i za iskusne i za nove FANUC operatere. Za svaki zadatak, sve interakcije se mogu upravljati na jednom ekranu, eliminišući potrebu za preskakanjem između više zadataka.

Automatizovana proizvodna ćelija za automobilsku industriju

Centralni deo FANUC-ovog prikaza proizvoda na EMO-u biće kompletna proizvodna ćelija koja će uključivati dva ROBODRILL a-DiB Plus obradna centra serije, FANUC M-20iD/25 linearni šinski robot za održavanje mašina, AGV (automatizovano vođeno vozilo) za palete zamena sirovih i gotovih delova, CMM (koordinatna merna mašina) za merenje delova i tehnologija senzora i povezivanja za pružanje povratnih informacija od CMM-a do ROBOTA.

Ova proizvodna ćelija će simulirati mašinsku obradu složenog EV (električno vozilo) dela u četiri i pet osa, uključujući operacije okretanja pomoću novih DDR-HSiB rotacionih stolova velike brzine. Dalje tehnologije će uključivati FANUC-ov iRVision, 24-inčni FANUC iPC za HMI i FANUC FsbP (FIELD sistemski osnovni paket) za prikupljanje podataka, upravljanje i vizualizaciju. Posetioci mogu da vide ovu potpuno automatizovanu fabriku sa mosta.

Dalje demonstracije ROBODRILL a-DiB Plus serije na EMO će uključiti stvarnu petosatnu mašinsku obradu aluminijumskog dela pomoću kolaborativnog robota za utovar/istovar FANUC CRX-10iA/L. Posetioci će takođe videti ROBODRILL a-DiB Plus seriju živog glodanja, bušenja i guljenja u teškim uslovima, naglašavajući snagu mašine.

Na drugom mestu izložbe, FANUC će predstaviti ROBOSHOT a-S50iB mašinu za brizganje, koja koristi šraf prečnika 16mm za proizvodnju preciznog držača sočiva za pametne telefone koji koristi FANUC LR Mate 200iD/7L. ROBOCUT a-CiC erozija žice je postavljena da završi ćeliju koja pravi umetke za kalup za držač sočiva.

Svoju svetsku premijeru na EMO-u doživeće FANUC ROBOCUT a-C800iC žičani erozimat, 800mm Ks-ose, koja upotpunjuje porodicu ROBOCUT a-CiC. Na izložbi, ova mašina velikog formata je postavljena da simulira sečenje žice kompleksnog dela turbine aviona.

Roboti na dohvat ruke

Među novim FANUC robotima koji će debitovati na EMO-u biće CRX-25iA kolaborativni robot sa kapacitetom od 30kg, FANUC M-710iD/50M sa zakrivljenom rukom i CR-35iB kolaborativni robot sa sposobnošću za teške uslove rada od 50kg.

FIELD sistem: Analiza podataka na licu mesta

Vrhunac FANUC-ovog Interneta stvari na EMO-u biće predstavljanje nove verzije FIELD sistema. Nudi brzo podešavanje, šablone jednostavne za upotrebu i mogućnost redovnog ažuriranja, omogućavajući korisnicima da realizuju kontinuirana poboljšanja proizvodnje u skladu sa Kaizen strategijama.

Konačno, posetioci EMO-a mogu otkriti više o najnovijim poboljšanjima u ponudi usluga kompanije, uključujući nove funkcije za FANUC pomoćnu realnost (FAR) alatku za daljinsku podršku. Pored toga, biće prikazan pregled servisnog portfelja kompanije, kursevi obuke FANUC Akademije i FANUC Care, novi sveobuhvatni paket usluga koji je sličan produženoj garanciji.

Za više informacija kontaktirajte: FANUC Serbia d.o.o. I Telefon: + 381 222 150324 I info@fanuc.rs

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;