IZOLACIJA-468X60-BANNER

Raspisan tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2

12.07.2023. | eKapija

Tender za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu raspisalo je Ministrstvo za javna ulaganja. Vrednost radova procenjena je na 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR), bez PDV-a, a rok za izgradnju je tri godine.

Tiršova 2

Budući izgled bolnice Tiršova 2 (Foto: Bexel Consulting)

Nabavka obuhvata izgradnju celog bolničkog kompleksa, dok će se naknadno izvršiti opremanje bolnice medicinskom opremom i funkcionalnom opremom (nameštajem), kako bi objekat bio pušten u funkciju, prenosi eKapija.

Bruto površina objekta je 61.923.98m2, a spratnost 3Po+2Su+P+5. Broj bolesničkih postelјa je 167-230 i 71 postelјa u okviru dnevne bolnice, a predviđeno je i 528 parking mesta.

Na nivou prizemne etaže biće smeštene tri osnovne celine (Centralna zona, Ambulantno-poliklinički deo, Hitan prijem).

Suteren 1 je u medicinskom (tehnološkom) smislu najkompleksniji sprat. Tu ima najviše ukrštanja puteva dnevnih i pacijenata iz stacionara. Na ovoj etaži se nalaze sledeće celine: Radiološka dijagnostika, Endoskopija, Centralna laboratorija sa bankom krvi, Fizijatrija, Dnevna hirurgija i Odelјenje genetike i imunologije, navodi eKapija.

Na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu nalaziće se stacionar za pacijente. Ove etaže su površinski mnogo manje od prizemne i suterenskih etaža i imaju oblik latiničnog slova H. Time je postignuta veća površina fasade i mogućnost formiranja većeg broja prostorija sa prirodnim osvetlјenjem.

U dokumentaciji se navodi da su na parceli izvedeni pripremni radovi na uređenju gradilišta, koji uklјučuju organizaciju gradilišta, izgradnju gradilišne saobraćajnice i radove na izradi potpornih konstrukcija i obezbeđenju temelјne jame.

Nova bolnica će, dodaje se, zameniti postojeću zgradu, koja će najverovatnije biti prenamenjena u jedinicu za palijativnu dečju medicinu, smeštajnu jedinicu za roditelјe pratioce ili kombinaciju jednog i drugog.

U planu je izgradnja interne saobraćajnice od budućeg kružnog toka kod Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć do Deligradske ulice, koja će se koristiti isklјučivo u funkciji Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2.

Portal eKapija podseća da su u martu ove godine ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Karlo Montičeli potpisali sporazum između Srbije i EU o dodeli bespovratne pomoći od 35 mil EUR za izgradnju dečje bolnice Tiršova 2.

Rok za prijavu na tender je 14. septembar.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;