INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ruši se nadvožnjak kod Ade Ciganlije i gradi novi

08.06.2023. | eKapija

Radi izrade tehničke dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici JP Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potrebni su projektanti. Vrednost nabavke procenjena je na 32 miliona dinara, bez PDV-a.

Nadvožnjak

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Podsetimo, na ovoj lokaciji kod Ade Ciganlije već postoji nadvožnjak koji je u lošem stanju i preko kojeg se odvija samo laki putnički saobraćaj.

Autobuski i teretni saobraćaj u pravcu prema Banovom brdu poslednjih godina usmerava se na petlju Hipodrom, što stvara gužve i usporava sabraćaj. Postojeća konstrukcija nadvožnjaka biće srušena, s obzirom na to da je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, ugrožena njena stabilnost.

Kako portal eKapija navodi, pored izgradnje novog nadvožnjaka neophodna je rekonstrukcija i proširenje postojećih pristupnih saobraćajnica.

Novoprojektovani nadvožnjak se projektuje kao dvosmerna saobraćajnica sa ulivnom i izlivnom rampom u Radničkoj ulici. Da bi se ostvario zadovoljavajući tok saobraćaja i bezbedno ulivanje i izlivanje saobraćaja preko novoprojektovanih rampi, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice od buduće stanice metroa u Radničkoj ulici, do raskrsnice Savske magistrale sa ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Tehnička dokumentacija obuhvata i rekonstrukciju i proširenje postojeće saobraćajnice u Kirovljevoj, Visokoj i Paštrovićevoj ulici. Sve tri saobraćajnice se projektuju tako da se preko njih odvija dvosmerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru.

Izgradnja nove mostovske konstrukcije - nadvožnjaka iznad Radničke ulice u produžetku Kirovljeve se sprovodi po PDR za Prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider I Faza - Radnička ulica, Opština Čukarica.

- Gradnjom nadvožnjaka ostvariće se brži i kvalitetniji tok saobraćaja i duž Savske magistrale, u predmetnoj zoni se planira ukidanje svih levih skretanja. Savska magistrala je jedna od saobraćajnica kojim se naselja uz desnu obalu Save povezuju sa centralnim gradskim pdručjem - piše u dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 12. jul 2023. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;