PRIJAVA-468X60-BANNER

Ruši se nadvožnjak kod Ade Ciganlije i gradi novi

08.06.2023. | eKapija

Radi izrade tehničke dokumentacije za izgradnju nadvožnjaka u Kirovljevoj ulici JP Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potrebni su projektanti. Vrednost nabavke procenjena je na 32 miliona dinara, bez PDV-a.

Nadvožnjak

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Podsetimo, na ovoj lokaciji kod Ade Ciganlije već postoji nadvožnjak koji je u lošem stanju i preko kojeg se odvija samo laki putnički saobraćaj.

Autobuski i teretni saobraćaj u pravcu prema Banovom brdu poslednjih godina usmerava se na petlju Hipodrom, što stvara gužve i usporava sabraćaj. Postojeća konstrukcija nadvožnjaka biće srušena, s obzirom na to da je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, ugrožena njena stabilnost.

Kako portal eKapija navodi, pored izgradnje novog nadvožnjaka neophodna je rekonstrukcija i proširenje postojećih pristupnih saobraćajnica.

Novoprojektovani nadvožnjak se projektuje kao dvosmerna saobraćajnica sa ulivnom i izlivnom rampom u Radničkoj ulici. Da bi se ostvario zadovoljavajući tok saobraćaja i bezbedno ulivanje i izlivanje saobraćaja preko novoprojektovanih rampi, predviđena je i rekonstrukcija saobraćajnice od buduće stanice metroa u Radničkoj ulici, do raskrsnice Savske magistrale sa ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Tehnička dokumentacija obuhvata i rekonstrukciju i proširenje postojeće saobraćajnice u Kirovljevoj, Visokoj i Paštrovićevoj ulici. Sve tri saobraćajnice se projektuju tako da se preko njih odvija dvosmerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru.

Izgradnja nove mostovske konstrukcije - nadvožnjaka iznad Radničke ulice u produžetku Kirovljeve se sprovodi po PDR za Prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider I Faza - Radnička ulica, Opština Čukarica.

- Gradnjom nadvožnjaka ostvariće se brži i kvalitetniji tok saobraćaja i duž Savske magistrale, u predmetnoj zoni se planira ukidanje svih levih skretanja. Savska magistrala je jedna od saobraćajnica kojim se naselja uz desnu obalu Save povezuju sa centralnim gradskim pdručjem - piše u dokumentaciji.

Rok za prijavu na tender je 12. jul 2023. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;