INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja prvih stanica metroa do kraja godine uz izmene nekih lokacija

25.05.2023. | Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da bi izgradnja prvih stanica metroa u Beogradu trebalo da počne do kraja godine. On je za TV Pink rekao i da je u planu izmena lokacija pojedinih stanica u centru grada i na Novom Beogradu.

Metro

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je naveo da će prvobitno planirana stanica Manjež biti blizu Slavije, u Ulici kralja Milana, dok će stanica planirana za Makenzijevu biti u Karađorđevom parku, gde će imati vezu sa stanicom BG voza.

- Na liniji dva imali smo dve stanice, Blok 18 i Sava Centar, ali sada se projektuje nova stanica, umesto te dve, i ona će biti na uglu Ulice Vladimira Popovića i Bulevara Zorana Đinđića. I stanica kod Arene, pomerena je ka Ulici Antifašističke borbe - rekao je Vesić, a preneo Tanjug.

Pomeranjem stanice iz Ulice Milentija Popovića u Ulicu Vladimira Popovića na Novom Beogradu, ovaj deo grada izgubio bi planiranu presedačku vezu između metroa i tramvaja za savske blokove.

Vesić je za TV Pink naveo da se očekuje da do kraja godine počne gradnja prvih stanica i to najpre na Banovom brdu.

- Tu je najteže, jer je tu stenska masa, koja je najteža i najzahtevnija i zato će se te stanice prve raditi - rekao je Vesić.

Prva linija metroa, prema Vesićevim rečima, trebalo bi da bude gotova 2028. godine, a druga 2030.

- Kada BG voz bude produžen do Surčina, do Nacionalnog stadiona i aerodroma, kao i do Obrenovca, i kada budemo uveli više polazaka iz Lazarevca, Sopota, Mladenovca i Barajeva i kada počnu da rade prve dve linije metroa tada ćemo imati više od 80% javnog prevoza koji će biti na šinama - naveo je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;