INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Izgradnja prvih stanica metroa do kraja godine uz izmene nekih lokacija

25.05.2023. | Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da bi izgradnja prvih stanica metroa u Beogradu trebalo da počne do kraja godine. On je za TV Pink rekao i da je u planu izmena lokacija pojedinih stanica u centru grada i na Novom Beogradu.

Metro

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je naveo da će prvobitno planirana stanica Manjež biti blizu Slavije, u Ulici kralja Milana, dok će stanica planirana za Makenzijevu biti u Karađorđevom parku, gde će imati vezu sa stanicom BG voza.

- Na liniji dva imali smo dve stanice, Blok 18 i Sava Centar, ali sada se projektuje nova stanica, umesto te dve, i ona će biti na uglu Ulice Vladimira Popovića i Bulevara Zorana Đinđića. I stanica kod Arene, pomerena je ka Ulici Antifašističke borbe - rekao je Vesić, a preneo Tanjug.

Pomeranjem stanice iz Ulice Milentija Popovića u Ulicu Vladimira Popovića na Novom Beogradu, ovaj deo grada izgubio bi planiranu presedačku vezu između metroa i tramvaja za savske blokove.

Vesić je za TV Pink naveo da se očekuje da do kraja godine počne gradnja prvih stanica i to najpre na Banovom brdu.

- Tu je najteže, jer je tu stenska masa, koja je najteža i najzahtevnija i zato će se te stanice prve raditi - rekao je Vesić.

Prva linija metroa, prema Vesićevim rečima, trebalo bi da bude gotova 2028. godine, a druga 2030.

- Kada BG voz bude produžen do Surčina, do Nacionalnog stadiona i aerodroma, kao i do Obrenovca, i kada budemo uveli više polazaka iz Lazarevca, Sopota, Mladenovca i Barajeva i kada počnu da rade prve dve linije metroa tada ćemo imati više od 80% javnog prevoza koji će biti na šinama - naveo je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;