INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Schneider Electric na konferenciji Innovation Day 2023 predstavio rešenja za održivo poslovanje

28.04.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Schneider Electric nastavlja da usmerava pažnju, stručne i šire javnosti, na pitanja održivosti i energetske efikasnosti, sa ciljem da pozitivno utiče na promenu mišljenja i stavova i još važnije - usvajanja istih u poslovanju i svakodnevnom životu.

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electrica za Srbiju i Crnu Goru

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electrica za Srbiju i Crnu Goru (Foto: Schneider Electric)

To je bila tema konferencije Innovation Day 2023 na kojoj je kroz seriju keynote obraćanja i panel diskusija bilo reči o energetskoj efikasnosti, trendovima i inovacijama iz domena energetike i održivih izvora energije.

Otvaranju je prisustvovao Milan Aleksić, pomoćnik ministarke rudarstva i energetike. Događaj je otvoren glavnim obraćanjem Ksenije Karić, direktorke Schneider Electrica za Srbiju i Crnu Goru i Martina Federa, direktora segmenta zgradarstvo i rešenja za nadzor i automatizaciju objekata za region Evrope, Schneider Electric.

Na konferenciji su kao panelisti učestvovali predstavnici NLB banke, ION Solutions, MT-KOMEX, Esicona, Elektrovata, ProCredit banke, Elektrodistribucije Srbije, SBB-a, Enel PS i MDS-a. Kroz različite panele, učesnici su predstavili rešenja za energetski efikasne objekte i primere njihove implementacije u Srbiji i regionu. Bilo je reči i o prosumerima i punjačima za električne automobije i njihovom učešću na tržištu električne energije, rešenjima za energetsku efikasnost industrijskih objekata, kao i o rešenjima za efikasne data centre.
 
"Dostigli smo prekretnicu u kojoj kompanije, proizvođači i integratori moraju proći kroz promene jer tradicionalne veštine i modeli više nisu u mogućnosti da odgovore na energetske izazove današnjice. Mi u Schneider Electric-u već znamo da su merenje i nadzor, automatizacija i upravljanje i optimizacija pomoću analitike - ključne za pozitivne promene. Ove mere i dugoročna strategija dekarbonizacije zajedno mogu pomoći svima da prebrode trenutnu energetsku situaciju i učine svoje poslovanje i objekte otpornijim prema budućim problemima, čime popločavamo put ka ostvarenju ciljeva nultih emisija i održivosti do 2050", izjavila je Ksenija Karić.

Martin Feder, direktor segmenta zgradarstvo i rešenja za nadzor i automatizaciju objekata za region Evrope

Martin Feder, direktor segmenta zgradarstvo i rešenja za nadzor i automatizaciju objekata za region Evrope (Foto: Schneider Electric)

"Preko 90% opreme za distribuciju energije nije povezano ni na jedan softver za upravljanje energijom, što onemogućava uvid u potrošnju energije i analizu. Zgrade doprinose 40% globalnoj emisiji, a većina njih rasipa i do 30% svoje energije. Tehnologije za pametne zgrade smanjuju potrošnju energije, a ujedno održavaju zgrade prijatnim, zdravim i produktivnim za korisnike", izjavio je Martin Feder.

Događaju je prisustvovao veliki broj partnera i predstavnika medija, poslovnog, javnog i korisničkog sektora.

Kompanija Schneider Electric kao vodeći svetski stručnjak za energetsku efikasnost i održivost koristi svoj integritet kako bi okupljala značajne činioce u društvu i usmeravala pažnju javnosti na teme od opšteg društvenog značaja. Ova konferencija je imala za cilj da  pomogne svima u okruženju da snize svoju potrošnju energije u novim i postojećim zgradama i infrastrukturi kako bi se ostvario cilj nultih neto emisija ugljen-dioksida.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;