INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Stari Slankamen dobija šetalište sa izložbenim prostorom iznad Dunava

12.12.2022. | Dnevnik

U aprilu sledeće godine trebalo bi da bude završeno šetalište na Dunavu u Starom Slankamenu, čime će ovaj deo opštine Inđija postati jedan od najatraktivnijih u regionu, saznaje portal Dnevnik od direktora Turističke organizacije Inđija Milana Bogojevića.

Šetalište će biti dugačko 620m

Šetalište će biti dugačko 620m (Vizualizacija: Kaiserbold)

Početak šetališta dugog 620m planiran je kod turističkog info centra opštine Inđija, a prostiraće se do marine "Mika Alas".

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija već je potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje šetališta iznad vode u Starom Slankamenu. Ministarstvo je na konkursu za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2022. godini za realizaciju ovog projekta dodelilo Turističkoj organizaciji 35 miliona dinara, dok je oko 20 miliona odvojila Opština Inđija, navodi Dnevnik.

Biće postavljene klupe i rasveta, a zelenilo ostaje netaknuto

Biće postavljene klupe i rasveta, a zelenilo ostaje netaknuto (Vizualizacija: Kaiserbold)

- Prvo je planirana izgradnja 170 metara šetališta sa dve silazne rampe. Na njima su paviljoni. Jedan paviljon je od 100 kvadratnih metara i biće izložbeno prodajni. U drugom paviljonu će biti info-paneli. Do kraja godine bi trebalo da bude raspisan tender, a 90 dana je rok za završetak radova. Nadamo se da će do kraja aprila radovi biti gotovi – kazao je Bogojević.

Na šetalištu iznad vode biće postavljene klupe i rasveta. Staza prati liniju Dunava u zoni zelenila koje će ostati netaknuto.

Šetalište će imati dva paviljona

Šetalište će imati dva paviljona (Vizualizacija: Kaiserbold)

 - Radi se o najvećem turističkom infrastrukturnom projektu u opštini Inđija do sada, koji će inicirati intenzivan razvoj turizma u Starom Slankamenu i vratiti mu nekadašnji turistički sjaj – ističe Bogojević.

U planu je i izgradnja pristaništa za turističke brodove, vidikovca, prilazne staze za pešake ali i punktova za postavku izložbi, prodajnih štandova ili periodičnih aktivnosti, piše Dnevnik.

Idejno rešenje pontonskog šetališta napravio je studio Modelart arhitekti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;