BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Đoković gradi gondolu i hotelski kompleks na Goču

15.11.2022. | Novosti

Novak Đoković, naš najbolji teniser, pored luksuznog hotelskog kompleksa na padinama Goča planira da izgradi i panoramsku gondolu od centra Vrnjačke Banje do vrha ove planine.

Gondola

Gondola (Foto: Pixabay)

Kako Novosti pišu, Gradskom veću Vrnjačke Banje nedavno je stiglo pismo o namerama za izgradnju nove vrnjačke atrakcije i uspostavljanju partnerske saradnje sa ovdašnjom lokalnom samoupravom.

- Porodica Đoković želi da u narednom periodu sa našom opštinom stupi u javno-privatno partnerstvo. Za početak oni bi preuzeli na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije, što je priličnio zahtevna i veoma skupa stavka, spremni su da finansiraju projekat, a potom i da održavaju tu gondolu – rekao je Ivan Džatić, zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon sednice Gradskog veća.

On navodi da ova ideja nije nova, a da bi se investicija veoma brzo isplatila.

- Korist za Vrnjačku Banju bila bi višestruka. Sam dolazak Novaka Đokovića, jednog od najboljih svetskih sportista svih vremena, bez ikakve dileme privućiće nove investitore i pokazati da je naša opština veoma pogodna za ulaganje u turistički potencijal, kao i u razvoj privrede – dodao je Džatić.

Pre izvesnog vremena, porodica Đoković je kupila zemljište površine 1,17 hektara nedaleko od lokalnog puta Vrnjačka Banja-Goč, na kojem namerava da izgradi luksuzni hotel sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima, navode Novosti.

Planirani kompleks prostiraće se na 25.000 kvadratnih metara, a vrednost investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra. Inače, prema saznanjima Novosti, Novak je ozbiljno zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekrativnim i turističkim sadržajima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;