BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Povezivanje Jakova sa auto-putem "Miloš Veliki" sledeće godine

02.11.2022. | Novosti

Početkom sledeće godine trebalo bi da počne izgradnja pristupnih saobraćajnica koje iz Jakova vode na auto-put "Miloš Veliki", saznaju Novosti u Ministarstvu građevinarstva. Oko 50.000 stanovnika Donjeg Srema će tako dobiti direktan izlaz na ovu bitnu saobraćajnicu, a teretni kamioni napokon će u širokom luku zaobilaziti centar najmlađe prestoničke opštine.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Izgradnja ove saobraćajnice trebalo je da počne istovremeno sa izgradnjom gradske saobraćajnice Novi Beograd - Surčin. Ipak, radova još uvek nema, ali Novosti saznaju da će projekat uskoro biti završen, pa bi građevinski radovi trebalo da počnu početkom 2023. godine.

- Očekujem da će uskoro biti gotov projekat za građevinsku dozvolu - potvrdio je za Novosti predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša. - Ovaj dokument potom prolazi tehničku proceduru, da bi se nakon toga mogla izdati građevinska dozvola. Ukoliko sve bude po planu, početak sledeće godine mogao bi biti i početak radova. Ako na gradilištu bude dovoljan broj radnika, oni bi mogli biti završeni za svega mesec dana. Deo šljunka je odavno doteran, tako da je na radnicima samo da prionu na posao.

- Ukupna dužina putnog pravca, odnosno sva četiri kraka, jeste 1.200 metara - ističe Šuša. - Za njenu izgradnju potrebno je iskoristiti oko 67 ari površine, koji se nalaze u postojećoj zoni auto-puta. Parcele pripadaju opštini i PKB, ali veći deo poseduju privatna lica. Da bismo obavili eksproprijaciju očekujemo odobrenje Poreske uprave. Procene nadležnih su da će čitav posao koštati oko tri miliona evra.

Prema izveštavanju Novosti, zbog nepostojanja ovog bitnog kraka, kod uključenja na Surčinski put svakodnevno se stvaraju ogromne gužve, pa je za prolaz prvih semafora na ovom putnom pravcu nekad potrebno i više od pola sata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;