INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Povezivanje Jakova sa auto-putem "Miloš Veliki" sledeće godine

02.11.2022. | Novosti

Početkom sledeće godine trebalo bi da počne izgradnja pristupnih saobraćajnica koje iz Jakova vode na auto-put "Miloš Veliki", saznaju Novosti u Ministarstvu građevinarstva. Oko 50.000 stanovnika Donjeg Srema će tako dobiti direktan izlaz na ovu bitnu saobraćajnicu, a teretni kamioni napokon će u širokom luku zaobilaziti centar najmlađe prestoničke opštine.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Izgradnja ove saobraćajnice trebalo je da počne istovremeno sa izgradnjom gradske saobraćajnice Novi Beograd - Surčin. Ipak, radova još uvek nema, ali Novosti saznaju da će projekat uskoro biti završen, pa bi građevinski radovi trebalo da počnu početkom 2023. godine.

- Očekujem da će uskoro biti gotov projekat za građevinsku dozvolu - potvrdio je za Novosti predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša. - Ovaj dokument potom prolazi tehničku proceduru, da bi se nakon toga mogla izdati građevinska dozvola. Ukoliko sve bude po planu, početak sledeće godine mogao bi biti i početak radova. Ako na gradilištu bude dovoljan broj radnika, oni bi mogli biti završeni za svega mesec dana. Deo šljunka je odavno doteran, tako da je na radnicima samo da prionu na posao.

- Ukupna dužina putnog pravca, odnosno sva četiri kraka, jeste 1.200 metara - ističe Šuša. - Za njenu izgradnju potrebno je iskoristiti oko 67 ari površine, koji se nalaze u postojećoj zoni auto-puta. Parcele pripadaju opštini i PKB, ali veći deo poseduju privatna lica. Da bismo obavili eksproprijaciju očekujemo odobrenje Poreske uprave. Procene nadležnih su da će čitav posao koštati oko tri miliona evra.

Prema izveštavanju Novosti, zbog nepostojanja ovog bitnog kraka, kod uključenja na Surčinski put svakodnevno se stvaraju ogromne gužve, pa je za prolaz prvih semafora na ovom putnom pravcu nekad potrebno i više od pola sata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;