INFONET-468X60-BANNER

GEALAN podržava održivu arhitekturu i energetsku efikasnost

19.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Peti međunarodni kongres Održiva arhitektura – Energetska efikasnost održan je od 7. do 9. oktobra u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu. Cilj kongresa je širenje najznačajnije teme savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost uz upotrebu obnovljivih izvora energije.

Gealan na kongresu Održiva arhitektura - Energetska efikasnost

Gealan na kongresu Održiva arhitektura - Energetska efikasnost (Foto: Gealan)

Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo moraju biti održivi u svim segmentima – u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori su na jednom mestu okupili arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi.

Prisustvovalo je 11 glavnih arhitekata, predavača iz 10 zemalja sveta. Uz predavanja, tokom tri dana kongresa, prezentovane su izložbe njihovih radova, radionice kao i tribine.

Organizatori petog izdanja ove manifestacije su: Udruženje EKOKULTPLUS, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin EKO KUĆA, a suorganizatori su arhitektonski fakulteti iz regiona, naročito Zagreba i Podgorice.

Kao i na dosadašnjim manifestacijama, GEALAN je i ove godine podržao ovaj vredan i važan kongres. Tokom tri dana posetioci su mogli da prouče i pogledaju GEALAN inovativna rešenja za održivost, energetsku efikasnost, prijatnu klimu doma kao i estetsku lepotu.

Okolina i resursi u središtu pažnje

GEALAN proizvodi visokokvalitetne PVC profile. Pritom je važno da se sa resursima postupa štedljivo i sigurno za okolinu. Da to nije u suprotnosti sa ekonomičnošću preduzeća, GEALAN dokazuje već više od 30 godina. Uvođenjem prvog sistema upravljanja okolinom 1996. godine, održivo delovanje koje štedi resurse utemeljeno je u filozofiji poduzeća i neprekidno se razvija.

GEALAN je partner u REWINDO, inicijativi za recikliranje nemačkih proizvođača PVC profila i korišćenje recikliranog starog materijala za prozore u unutašnjem jezgru GEALAN profila. Zahvaljujući potpuno zatvorenom ciklusu recikliranja industrije prozora, PVC iz starih prozora ponovno se koristi u novim prozorskim profilima visoke toplotne izolacije na ekološki prihvatljiv način.

Kvalitet vazduha sutrašnjice

Visok nivo udobnosti prostora započinje svežim vazduhom za disanje i predstavlja važan činilac zdravog doma. Novi ventilacijski sistemi GEALAN-CAIRE® omogućavaju najbolji kvalitet vazduha u prostoru i time poboljšavaju atmosferu stanovanja. Klasična ventilacija prozora više nije dovoljna za današnje standarde ventilacije. GEALAN vas oslobađa brige o kvalitetu vazduha u vašem domu, jer se ventilacijski sistemi GEALAN-CAIRE® brinu za ventilaciju tako što se stvara zdrava, prijatna klima u sobi, a da ne morate razmišljati o ventilaciji.

Zavisno od toga da li želite da provetravate male ili velike prostorije ili želite da instalirate ventilaciju u postojeće ili nove zgrade, GEALAN-CAIRE® nudi vam pravo rešenje sa decentralizovanim sistemima - dobro osmišljenim, snažnim i energetski efikasnim.

Svestranost uz jasne linije, moderan dizajn i efikasnost u svim pogledima

Novorazvijeni sistem profila u segmentu 74mm zadovoljava i najstrože zahteve u pogledu dizajna, performansi, ekonomičnosti i svestranosti. Time GEALAN-LINEAR® postavlja nove standarde. Tehnologija od 74mm, dalji razvoj u segmentu od 70mm, osigurava visok nivo stabilnosti uz moderno funkcionalno staklo, dok zahvaljujući višekomornoj konstrukciji obezbeđuje veću sigurnost, zvučnu i toplotnu izolaciju.

Gealan liner

GEALAN-LINEAR® (Foto: Gealan)

Univerzalnost sistema zaokružuje se linearnim dizajnom i tako sledi minimalistički trend moderne arhitekture. Sistem se temelji na dosledno direktnom formalnom jeziku jer trenutno zadaje ton arhitekturi. Asortiman odgovarajućih letvica za staklo nastavlja dosledan dizajn spoljnog pogleda na sobnu stranu prozora. Uske širine lica u okviru i krilu osiguravaju više svetla u zgradama.

Bilo da se radi o novogradnji ili obnovi starih objekata, GEALAN-LINEAR® impresionira svojom svestranošću. Sveobuhvatna platforma sistema uključuje prozore, ulazna i klizna vrata. Sistem se može proširiti inovativnom tehnologijom lepljenja GEALAN-STV®.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
SAUTER-300X250-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;