INFONET-468X60-BANNER

U borbi protiv energetskih izazova Schneider Electric predstavio nove tehnologije za ubrzanje elektrifikacije, digitalizacije i održivosti

13.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

  • Schneider Electric započeo Innovation Summit svetsku turneju pozivom na brže delovanje u postizanju održivosti
  • Jean-Pascal Tricoir CEO Schneider Electric-a poručio da je implementacija postojećih tehnologija ključna za prevazilaženje izazova u oblastima energetske sigurnosti, otpornosti i dekarbonizacije
  • Predstavljenja i kvalitativna studija koja pokazuje na koji način kombinacijom postojećih tehnologija možemo uštedeti energiju u objektima i smanjiti emisiju CO2

Schneider Electric, lider digitalne transformacije u upravljanju energijom i automatizacijom, započeo je Innovation Summit World Tour 2022, apelujući da se posvetimo najvećim izazovima današnjice – energetskim, ekonomskim i klimatskim – sa kojima se suočavaju vlade, privreda i potrošači širom sveta. Kompanija je predstavila svoj pristup i rešenja.

 Innovation Summit World Tour 2022

Innovation Summit World Tour 2022 (Foto: Schneider Electric)

"U vremenu svetske krize, moramo da imamo jasnu sliku našeg putovanja i odredišta. Trenutna energetska kriza je samo vrh ledenog brega", ocenjuje predsednik i direktor kompanije Schneider Electric Jean-Pascal Tricoir. "Sa svetskom energetskom potražnjom koja je predviđena da će se utrostručiti u narednih 30 godina, presudno je da iskoristimo postojeće tehnologije kako bismo ubrzali elektrifikaciju, digitalizaciju i održivi razvoj."

Tricoire je ovo istakao na početku serije događaja Innovation Summit koje Schneider Electric organizuje za svoje klijente, korisnike i dobavljače i na kojima kompanija predstavlja nove inovativne proizvode, softvere i usluge koji su posvećeni efikasnijem korišćenju energije.

Ponovio je i zaključke sa Climate Week NYC-a gde je glavna direktorka za održivi razvoj Gwenaelle Avice-Huet pozvala da se posveti više pažnje još uvek često potcenjenoj strani energetskog problema – odnosno pitanju koliko se energije uopšte troši.

Održivost je srž poslovanja kompanije Schneider Electric

Održivost je srž poslovanja ove kompanije (Foto: Schneider Electric)

Istraživački tim kompanije Schneider Electric-a (Schneider Electric Research Institute) je predstavio prvi primerak kvantitativne studije koja pokazuje potencijal postojećih tehnologija, koje, ako se kombinuju i adekvatno iskoriste, imaju šansu da smanje emisiju ugljen-dioksida za dve trećine do 2030, dok ostvaruju ogromne uštede energije u stambenim i poslovnim objektima (do 70%).

Schneider Electric već dugo zastupa hitnu i zajedničku akciju da se smanji energetski otpad, ulaže u obnovljivu energiju, elektrifikaciju i digitalizaciju energetskih ekosistema, kao i da se obezbedi da taj razvoj bude u skladu sa ekonomskim mogućnostima i sa opštim dobrom. Kompanija je široko prepoznata kao lider za pitanja životne i društvene sredine i upravljanja (ESG), i njeni proizvodi, usluge i ostale aktivnosti pomažu korisnicama, dobavljačima, poslovnim partnerima i zajednicama da dalje napreduju na tim poljima.

Kako je održivost srž poslovanja Schneider Electric-a, pokrenuli su i globalno takmičenje za svoje partnere sa ciljem da istaknu dobre inicijative širom sveta - Schneider Electric Sustainability Impact Awards. Osmišljeno je tako da prepoznaju klučnu ulogu partnera i dobavljača kompanije u kreiranju održivijeg okruženja i sa idejom da partneri prijave svoje projekte i inicijative i na taj način prikažu primere dobre prakse širom sveta. Takmičenje je globalno i prijave su otvorene do 25. novembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;