PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

U borbi protiv energetskih izazova Schneider Electric predstavio nove tehnologije za ubrzanje elektrifikacije, digitalizacije i održivosti

13.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

  • Schneider Electric započeo Innovation Summit svetsku turneju pozivom na brže delovanje u postizanju održivosti
  • Jean-Pascal Tricoir CEO Schneider Electric-a poručio da je implementacija postojećih tehnologija ključna za prevazilaženje izazova u oblastima energetske sigurnosti, otpornosti i dekarbonizacije
  • Predstavljenja i kvalitativna studija koja pokazuje na koji način kombinacijom postojećih tehnologija možemo uštedeti energiju u objektima i smanjiti emisiju CO2

Schneider Electric, lider digitalne transformacije u upravljanju energijom i automatizacijom, započeo je Innovation Summit World Tour 2022, apelujući da se posvetimo najvećim izazovima današnjice – energetskim, ekonomskim i klimatskim – sa kojima se suočavaju vlade, privreda i potrošači širom sveta. Kompanija je predstavila svoj pristup i rešenja.

 Innovation Summit World Tour 2022

Innovation Summit World Tour 2022 (Foto: Schneider Electric)

"U vremenu svetske krize, moramo da imamo jasnu sliku našeg putovanja i odredišta. Trenutna energetska kriza je samo vrh ledenog brega", ocenjuje predsednik i direktor kompanije Schneider Electric Jean-Pascal Tricoir. "Sa svetskom energetskom potražnjom koja je predviđena da će se utrostručiti u narednih 30 godina, presudno je da iskoristimo postojeće tehnologije kako bismo ubrzali elektrifikaciju, digitalizaciju i održivi razvoj."

Tricoire je ovo istakao na početku serije događaja Innovation Summit koje Schneider Electric organizuje za svoje klijente, korisnike i dobavljače i na kojima kompanija predstavlja nove inovativne proizvode, softvere i usluge koji su posvećeni efikasnijem korišćenju energije.

Ponovio je i zaključke sa Climate Week NYC-a gde je glavna direktorka za održivi razvoj Gwenaelle Avice-Huet pozvala da se posveti više pažnje još uvek često potcenjenoj strani energetskog problema – odnosno pitanju koliko se energije uopšte troši.

Održivost je srž poslovanja kompanije Schneider Electric

Održivost je srž poslovanja ove kompanije (Foto: Schneider Electric)

Istraživački tim kompanije Schneider Electric-a (Schneider Electric Research Institute) je predstavio prvi primerak kvantitativne studije koja pokazuje potencijal postojećih tehnologija, koje, ako se kombinuju i adekvatno iskoriste, imaju šansu da smanje emisiju ugljen-dioksida za dve trećine do 2030, dok ostvaruju ogromne uštede energije u stambenim i poslovnim objektima (do 70%).

Schneider Electric već dugo zastupa hitnu i zajedničku akciju da se smanji energetski otpad, ulaže u obnovljivu energiju, elektrifikaciju i digitalizaciju energetskih ekosistema, kao i da se obezbedi da taj razvoj bude u skladu sa ekonomskim mogućnostima i sa opštim dobrom. Kompanija je široko prepoznata kao lider za pitanja životne i društvene sredine i upravljanja (ESG), i njeni proizvodi, usluge i ostale aktivnosti pomažu korisnicama, dobavljačima, poslovnim partnerima i zajednicama da dalje napreduju na tim poljima.

Kako je održivost srž poslovanja Schneider Electric-a, pokrenuli su i globalno takmičenje za svoje partnere sa ciljem da istaknu dobre inicijative širom sveta - Schneider Electric Sustainability Impact Awards. Osmišljeno je tako da prepoznaju klučnu ulogu partnera i dobavljača kompanije u kreiranju održivijeg okruženja i sa idejom da partneri prijave svoje projekte i inicijative i na taj način prikažu primere dobre prakse širom sveta. Takmičenje je globalno i prijave su otvorene do 25. novembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;