IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Vodič za izbor prozora u dečjoj sobi

06.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Soba u kojoj dete provodi mnogo vremena zahteva od roditelja posebnu pažnju pri njenom odabiru, i to ne samo oko boje zidova i nameštaja, već da bude izgrađena od kvalitetnih i netoksičnih materijala. Pored želje za estetikom, srećom i blagostanjem, postoji i potreba da budemo sigurni da su ispunjeni zahtevi zdravlja, pouzdanosti, funkcionalnosti i sigurnosti.

Važno je da materijali u dečjoj sobi budu kvalitetni i netoksični

Treba voditi računa o osvetljenju, zvučnoj i termoizolaciji (Foto: VEKA)

Da bi vaše dete imalo miran san, bez buke, a sa druge strane uživalo u osvetljenoj, toploj sobi, važno je posvetiti se izboru prozora. Takođe su važne roletne, kao bi kontrolisali količinu svetlosti tokom dana, zavisno od toga da li dete spava, igra se ili uči.

Prilikom izbora komponenata za dečju sobu, prozori, kao veza sa spoljašnjom sredinom, imaju veoma važnu ulogu. Zato treba uzeti u obzir neke zahteve pri njihovom izboru, kao što su: boja, osvetljenje, odgovarajuća ventilacija, zvučna izolacija, energetska efikasnost, debljina spoljnih zidova samog profila, vrsta stakla.  

Sigurnosno staklo obično se stavlja na balkonska vrata, jer ono u slučaju loma ostaje na svom mestu,  tako da ne može da dođe do povrede vašeg deteta.  

Kvalitetan okov, pored dobrog zaptivanja, može da obezbedi i dobru ventilaciju.

Specijalne ručke za zatvaranje prozora sa bravicom koje se mogu zaključati idealno su rešenje za bezbednost dece, ukoliko živite na višim spratovima.

Iz prethodno navedenih razloga, VEKA prozori, napravljeni od VEKA PVC profila, predstavljaju najbolje rešenje na tržištu u izboru prozora, jer su:

  • izrađeni od PVC-a, netoksičnog i svestranog materijala;
  • garantuju toplotnu udobnost: zahvaljujući svojoj sofisticiranoj višekomornoj tehnologiji imaju optimalne vrednosti toplotne izolacije. Svojim termo-izolacionim karakteristikama čuvaju energiju i pri grejanju i pri hlađenju;
  • vrata i prozori napravljeni da apsorbuju zvučne talase za izvrsnu zvučnu izolaciju. Uz VEKA profilske sisteme u domu će vladati mir. Sa jedne strane, zato što poseduju izvanredne izolacione karakteristike, a sa druge zato što je u njih ugrađeno specijalno staklo;
  • čelično ojačanje u unutrašnjoj strukturi profila daje stabilnost na dilataciju i čvrstoću okvira za siguran dom i zaštićenu dečju sobu;
  • debljina spoljnog zida profila (koja je važna ne samo za izolaciju, nego i za čvrstoću, stabilnost i trajnost) je u klasi A, što znači da je spoljni zid profila 3,0mm debljine;
  • širok spektar boja i dezena. Boje su veoma postojane. Višegodišnja garancija obećava da ni godine, kao ni loše vreme, atmosferski uticaji i UV zračenje ne mogu uticati na boje prozorskih okvira;
  • idealni za dečiju sobu, sa širokim spektrom profila, od onih klasičnijih linija do onih sa avangardnim dizajnerskim rešenjima, u raznim oblicima i završnim obradama.

Prozori su od ključne važnosti za naše domove jer direktno utiču na potrošnju grejanja i hlađenje kuće, pa se isplativost ulaganja u dobre prozore ogleda u smanjenim računima za grejanje i očuvanju životne sredine.

Napravite sebi i svom detetu topao i prijatan dom za što zdraviji i kvalitetniji život. Kontaktirajte vama najbliže proizvođače VEKA stolarije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER
VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;