INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Schneider Electric obeležio 20 godina poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori

23.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

  • Schneider Electric za 20 godina rada u Srbiji i Crnoj Gori proširio mrežu partnera na preko 100 firmi i na taj način doneo značajne inovacije i poboljšao rad domaćih kompanija.
  • "Energetska efikasnost i digitalizacija osnove su na kojima možemo da kreiramo održivu budućnost", naglasila je direktorka Schneider Electric-a Ksenija Karić.

Jedan od lidera u oblasti održivog poslovanja, kompanija Schneider Electric, juče je svečanim događajem na Belom dvoru u Beogradu obeležila 20 godina uspešnog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori i predstavila najznačajnija dostignuća u proteklom periodu, kao i planove za naredni period.

Prijem na Belom dvoru

Prijem na Belom dvoru (Foto: Schneider)

Ovim povodom, na događaju se okupio veliki broj zvanica, među kojima su bili predstavnici relevantnih javnih institucija, ambasada, kao i saradnici i partneri kompanije.

Prisutnima se obratila direktorka kompanije za Srbiju i Crnu Goru Ksenija Karić koja je istakla da je Schneider Electric, za proteklih 20 godina, postao deo velikog broja značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao i da je nosilac rešenja za digitalizaciju objekata sa velikim brojem korisnika – od Delta City i TC Galerije, do Aerodroma Nikola Tesla i Kliničkog centra Srbije.

- Mi u Schnedier Electric-u težimo da budemo digitalni partner svima u dostizanju ciljeva efikasnosti i održivosti. Verujemo da su upravo energetska efikasnost i digitalizacija osnove na kojima možemo da kreiramo održivu budućnost. Zahvalni smo našim partnerima koji su nam omogućili da kroz našu saradnju doprinesemo inovaciji i unapređenju domaćeg tržišta. Nastavićemo i ubuduće zajedno da kreiramo inovativne projekte koji unapređuju živote svih nas, poručila je Ksenija Karić.

Ksenija Karić

Ksenija Karić, direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru (Foto: Schneider)

Ona je istakla da je kompanija u budućnosti fokusirana na razvoj softvera, pre svega na rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti u upravljanju objektima, kao i za industrijsku primenu. Njihov osnovni cilj je smanjenje rizika i održivost uz profitabilnost. Takođe je dodala da je prethodna godina bila uspešna za Schneider Electric jer je potreba da se odgovori rastućim zahtevima tržišta rezultirala povećanjem prodajnog tima u Beogradu.

- Schneider Electric veruje da je dostupnost energije osnovno pravo svakog pojedinca. Prošle godine proglašeni smo za najodrživiju kompaniju na svetu. To je veliki uspeh, ali i velika odgovornost. Ukoliko želimo značajne promene, kompanije moraju da svojim primerom i svojim operacijama pozitivno utiču na svoje dobavljače, partnere i klijente i tako prošire ideju koja će vremenom dovesti do pravih promena, ocenila je za kraj direktorka Schneider Electric-a za Srbiju i Crnu Goru, Ksenija Karić.

Kompanija Schneider Electric danas u Srbiji ima i Razvojni centar – Hub gde zapošljava preko 900 stručnjaka koji razvijaju najnaprednije softvere u oblasti energetike.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;