INFONET-468X60-BANNER

Žagubica, Bor i Majdanpek dobijaju vetroelektranu Crni vrh

06.07.2022. | eKapija

Na tromeđi Žagubice, Bora i Majdanpeka gradiće se vetroelektrana Crni vrh. Nosilac projekta CRNI VRH POWER d.o.o. Žagubica, podneo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta za izgradnju vetrolektrane Crni vrh.

Vetroelektrana

Vetroelektrana (Foto: Pixabay)

Ova vetroelektrana će se graditi na katastarskim parcelama na teritoriji grada Bora, KO Žagubica i KO Laznica-Selište na teritoriji opštine Žagubica i KO Vlaole na teritoriji opštine Majdanpek.

Kako je ranije objavljeno, vrednost ove domaće investicije u vetropark procenjena je na oko 100 mil EUR. Unutar područja vetroelektrane planirano je postavljanje 32 vetrogeneratora - 11 na teritoriji Bora, 4 na teritoriji Majdanpeka i 17 na teritoriji Žagubice, navodi eKapija.

Bor je poslednjih godina interesantan investitorima vetroparkova. Na nedavnoj sednici Gradskog veća grada Bora jednoglasno je usvojen predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane Snaga istoka na teritoriji grada. Kako je objavljeno na sajtu grada, vetroelektrana će se prostirati na potezu Veliki krš, planina Stol i Deli Jovan, sa snagom 450 MWh. Rok za izradu plana je godinu dana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;