IZOLACIJA-468X60-BANNER

Žagubica, Bor i Majdanpek dobijaju vetroelektranu Crni vrh

06.07.2022. | eKapija

Na tromeđi Žagubice, Bora i Majdanpeka gradiće se vetroelektrana Crni vrh. Nosilac projekta CRNI VRH POWER d.o.o. Žagubica, podneo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta za izgradnju vetrolektrane Crni vrh.

Vetroelektrana

Vetroelektrana (Foto: Pixabay)

Ova vetroelektrana će se graditi na katastarskim parcelama na teritoriji grada Bora, KO Žagubica i KO Laznica-Selište na teritoriji opštine Žagubica i KO Vlaole na teritoriji opštine Majdanpek.

Kako je ranije objavljeno, vrednost ove domaće investicije u vetropark procenjena je na oko 100 mil EUR. Unutar područja vetroelektrane planirano je postavljanje 32 vetrogeneratora - 11 na teritoriji Bora, 4 na teritoriji Majdanpeka i 17 na teritoriji Žagubice, navodi eKapija.

Bor je poslednjih godina interesantan investitorima vetroparkova. Na nedavnoj sednici Gradskog veća grada Bora jednoglasno je usvojen predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane Snaga istoka na teritoriji grada. Kako je objavljeno na sajtu grada, vetroelektrana će se prostirati na potezu Veliki krš, planina Stol i Deli Jovan, sa snagom 450 MWh. Rok za izradu plana je godinu dana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SCHNEIDERELECTRICSRBIJA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;