INFONET-468X60-BANNER

Odbijen zahtev za građevinsku dozvolu za most u Novom Sadu

25.05.2022. | Radio 021

Odbačen je zahtev Koridora Srbije za izdavanje rešenja o privremenoj građevinskoj dozvoli za izgradnju prve faze obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na trasi državnog puta II A reda 111, koja podrazumeva izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale Dunava.

Planirani izgled budućeg mosta u Novom Sadu (Foto: Screenshot/Facebook/Miloš Vučević)

Planirani izgled budućeg mosta u Novom Sadu (Foto: Screenshot/Facebook/Miloš Vučević)

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture utvrdilo da je zahtev nepotpun i da je potrebno uskladiti investicionu vrednost sa zahtevom za izdavanje građevinske dozvole, dostaviti projekat saobraćajne signalizacije, kao i izjavu glavnog projektanta kojom se potvrđuje da je projekat izrađen u skladu sa lokacijskim uslovima, propisima i pravilima struke, prenosi Radio 021.

Takođe, neophodno je da se pojasni uklapanje privremenih mostovskih konstrukcija sa pristupnim putevima. Za ovo je potrebno da investitor dostavi dokaz o pravu na putevima u koje se uklapaju mostovi.

Koridori Srbije bi trebalo u roku od 30 dana od objavljivanja rešenja, dakle do 17. juna, da isprave nedostatke u svom zahtevu i ponovo dostave usaglašeni zahtev.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je 3. februara 2022. lokacijske uslove za faznu izgradnju obilaznice i mosta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje, u skladu sa Planom generalne regulacije mosta. Ograđeno gradilište u Sremskoj Kamenici na trasi mosta pojavilo se 14. marta, da bi dan kasnije gradonačelnik Vučević izjavio da će izgradnja početi na osnovu privremene dozvole.

Međutim, kako se može videti na licu mesta, radovi su uveliko počeli, iako je prva dozvola izdata 18. marta, i to samo za manji deo prostora na kojem se radovi izvode, navodi Radio 021.

Iako je prvobitna najavljena cena od 130 miliona evra, most sa pristupnim saobraćajnicama i vijaduktom na Bulevaru Evrope koštaće 175,5 miliona evra. Most će graditi kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation), a rok za završetak je 31 mesec.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;