PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Kablovske kanalice za svaku prostoriju

05.05.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Sve više kablova se nalazi u prostorijama u kojim boravimo. Bilo da ste na poslu ili kod kuće, kablovi se stalno priključuju, zbog novih uređaja, stalnih ili privremenih. Spoticanje o kablove može ometati rad ili boravak u kući. Kablovskom kanalicom organizujete kablove, štitite ih i organizujete prostor na bolji način.

Kablovske kanalice su neophodne kada želite da izolujete kablove van zidova. Na taj način štedite na skupljim instalaterskim radovima i obezbeđujete prostoriju od loše upotrebe kablova. Pre izbora vrste kanalica, bitan je kvalitet materijala same kanalice.

Mak trade group preporučuje kanalice izrađene od visokokvalitetnog PVC-a koji ne sadrži kadmijum, olovo i ostale štetne komponente. Kanalice su visokootporne na požar i sprečavaju širenje vatre. Prakično su nezapaljive.

Kako izabrati pravi tip kanalice?

Da biste znali koji tip kanalice vam treba, obratite pažnju na prečnik i broj kablova. Kanalice mogu biti dvoredne, troredne… Što dodatno obezbeđuje kablove. Možete ih instalirati na pod, nameštaj ili na zid.

Podna kanalica

Podna kanalica (Foto: Mak trade group)

Kablovske kanalice su veoma pogodne za manje instalacije kako u domaćinstvima tako i u komercijalnim objektima. Dostupne su u samolepljivoj varijanti za brzu i jednostavniju instalaciju. Ipak, preporučuje se da ih ugradite uz pomoć tiplova i vijaka. Tako ćete obezbediti fiksnu instalaciju.

Dostupne su u širokom rasponu dimenzija: od 12x12mm pa do 100x40mm.

Parapetni kanali

Parapetni kanal je poseban nosač sklopki i priključnica. Služi za provlačenje kablovskih instalacija do utičnica. Ovaj nosač podržava sklopke i priključnice raznih proizvođača. Zamenjuje komplikovano razvođenje kablova i instaliranje utičnih mesta u zidu. Možete kompletnu elektro galanteriju u vidu maski i utičnica da instalirate na parapetni kanal.

Parapetni kanal

Parapetni kanal (Foto: Mak trade group)

Postavlja se na zid pomoću vijaka u dužini i smeru koji su vam potrebni. Parapetni kanal za struju je lako nadgradno rešenje koje sakriva kablove od pogleda. Možete birati broj i mesto sklopki i priključnica na parapetnom kanalu. Koristi se u domaćinstvima, kancelarijama, magacinima i ostalim radnim prostorijama.

Parapetni kanal se uz pomoć opreme može prilagoditi raznim krivinama prostorije. Elektroinstalaterima parapeti i kanalice štede vreme pri električnim radovima. Pomoću njih se prostorije lako adaptiraju u stambene i radne jedinice.

Mak trade group nudi kvalitetne kablovske kanalice u boji oraha, bukve i u beloj boji. Tako možete estetski uklopiti izgled enterijera sa bojom kanalice. Ako vam dominira drveni nameštaj, ugradite kablovsku kanalicu boje oraha.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;