INFONET-468X60-BANNER

Kablovske kanalice za svaku prostoriju

05.05.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Sve više kablova se nalazi u prostorijama u kojim boravimo. Bilo da ste na poslu ili kod kuće, kablovi se stalno priključuju, zbog novih uređaja, stalnih ili privremenih. Spoticanje o kablove može ometati rad ili boravak u kući. Kablovskom kanalicom organizujete kablove, štitite ih i organizujete prostor na bolji način.

Kablovske kanalice su neophodne kada želite da izolujete kablove van zidova. Na taj način štedite na skupljim instalaterskim radovima i obezbeđujete prostoriju od loše upotrebe kablova. Pre izbora vrste kanalica, bitan je kvalitet materijala same kanalice.

Mak trade group preporučuje kanalice izrađene od visokokvalitetnog PVC-a koji ne sadrži kadmijum, olovo i ostale štetne komponente. Kanalice su visokootporne na požar i sprečavaju širenje vatre. Prakično su nezapaljive.

Kako izabrati pravi tip kanalice?

Da biste znali koji tip kanalice vam treba, obratite pažnju na prečnik i broj kablova. Kanalice mogu biti dvoredne, troredne… Što dodatno obezbeđuje kablove. Možete ih instalirati na pod, nameštaj ili na zid.

Podna kanalica

Podna kanalica (Foto: Mak trade group)

Kablovske kanalice su veoma pogodne za manje instalacije kako u domaćinstvima tako i u komercijalnim objektima. Dostupne su u samolepljivoj varijanti za brzu i jednostavniju instalaciju. Ipak, preporučuje se da ih ugradite uz pomoć tiplova i vijaka. Tako ćete obezbediti fiksnu instalaciju.

Dostupne su u širokom rasponu dimenzija: od 12x12mm pa do 100x40mm.

Parapetni kanali

Parapetni kanal je poseban nosač sklopki i priključnica. Služi za provlačenje kablovskih instalacija do utičnica. Ovaj nosač podržava sklopke i priključnice raznih proizvođača. Zamenjuje komplikovano razvođenje kablova i instaliranje utičnih mesta u zidu. Možete kompletnu elektro galanteriju u vidu maski i utičnica da instalirate na parapetni kanal.

Parapetni kanal

Parapetni kanal (Foto: Mak trade group)

Postavlja se na zid pomoću vijaka u dužini i smeru koji su vam potrebni. Parapetni kanal za struju je lako nadgradno rešenje koje sakriva kablove od pogleda. Možete birati broj i mesto sklopki i priključnica na parapetnom kanalu. Koristi se u domaćinstvima, kancelarijama, magacinima i ostalim radnim prostorijama.

Parapetni kanal se uz pomoć opreme može prilagoditi raznim krivinama prostorije. Elektroinstalaterima parapeti i kanalice štede vreme pri električnim radovima. Pomoću njih se prostorije lako adaptiraju u stambene i radne jedinice.

Mak trade group nudi kvalitetne kablovske kanalice u boji oraha, bukve i u beloj boji. Tako možete estetski uklopiti izgled enterijera sa bojom kanalice. Ako vam dominira drveni nameštaj, ugradite kablovsku kanalicu boje oraha.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;