IZOLACIJA-468X60-BANNER

44. Salon arhitekture zaokret u budućnost i prošlost

12.04.2022. | Gradjevinarstvo.rs

U Muzeju primenjene umetnosti u periodu od 30. marta do 30. aprila otvoren je za posetioce 44. Salon arhitekture. Pod sloganom "Zaokret" Salon je posvećen aktivnom odnosu prema savremenim tokovima arhitektonskog oblikovanja i delovanja, a sve u kontekstu aktuelnih društvenih, ekonomskih i klimatskih izazova.

44. Salon arhitekture održava se od 30. marta do 30. aprila

44. Salon arhitekture održava se od 30. marta do 30. aprila (Foto: Salon arhitekture)

Saradnjom Muzeja primenjene umetnosti i timova ŽAD i projekta PreSalona, akcenat je stavljen na umrežavanje i razmenu iskustava u nastavnom procesu četiri fakulteta arhitekture i dizajna. 44. Salon je platforma za intenzivnu razmenu ideja, misli i praksi što je prepoznala i kompanija Saint-Gobain koja inovativnim materijalima doprinosi razvoju arhitekture i građevinarstva širom sveta.

"Saint-Gobain se vezuje za inovativne arhitektonske projekte, koji se grade prema novim parametrima energetske efikasnosti. Isover i Rigips, kao članice Saint-Gobain grupe, više od 20 godina posluju u Srbiji i šire ideju o korišćenju održivih materijala, uz zadržavanje vrhunskih performansi. Ovaj Salon je pokazatelj da svi zajedno idemo u korak sa vremenom", rekao je Vladan Ilić, direktor za Isover i Rigips u kompaniji Saint-Gobain.

Prvi put će 14. aprila biti uručena nagrada "Jelisaveta Načić", koju je ustanovilo Žensko arhitektonsko društvo. Osmišljen je intezivan prateći program Salona arhitekture koji ima mnogobrojne događaje i goste.

Paneli, radionice i predavanja održavaju se utorkom i četvrtkom od 18 sati, dok su stručna vođenja kroz izložbu sredom u 18 sati i subotom u 13 sati.

Promena uslova konkurisanja ohrabruje eksperimentalne, istraživačke i studentske radove

Promena uslova konkurisanja ohrabruje eksperimentalne, istraživačke i studentske radove (Foto: Salon arhitekture)

Podsećamo da su ove godine dodeljena dva Gran prija za projekte "Kuća od konoplje, Homoljske planine" i publikaciju "U potrazi za javnim interesom: Dometi urbanizma 2022".

Organizatori su napravili svojevrstan zaokret uvođenjem kategorija Zaštita graditeljskog nasleđa i Virtuelna arhitektura - kao polovima tradicionalnog i savremenog, kao i promenom uslova konkurisanja koja ohrabruje eksperimentalne, istraživačke i studentske radove.

Muzej primenjene umetnosti je u realizaciju uključio mnogobrojne volontere, pružajući mogućnost mladim ljudima da steknu dragoceno iskustvo koje će im pomoći u budućem profesionalnom radu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...