PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Na planini Rudnik gradi se Vizitorski centar i dva otvorena bazena

14.03.2022. | eKapija

Čelnici Opštine Gornji Milanovac najavljuju da će do leta biti završena izgradnja dva otvorena bazena i Vizitorskog centra na planini Rudnik.

Budući izgled bazena

Budući izgled bazena na Rudniku (Foto: Opština Gornji Milanovac)

- Radovi se odvijaju u tri etape. Srušen je dosadašnji otvoreni bazen, izgrađeni novi veliki i mali za decu, te urađene horizontalne i vertikalne hidroizolacije. Završene su i prve faze postavljanja instalacija, uređenja trotoara, stavljena je rampa na ulazu u dva novoizgrađena objekta u sklopu kompleksa, podignut potporni zid. Druga faza radova je u toku i ona obuhvata postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, montiranje sanitarija, električarske radove, instalacije u mašinskim sobama. Za prvu i drugu fazu, iz lokalnog budžeta su opredeljena 54 miliona dinara - kaže Dejan Kovačević, predsednik Opštine.

Kašnjenja ima u uređenju objekta koji će služiti za funkcionisanje bazena i budućeg restorana. Sa izvođačem radova je dogovoreno ubrzavanje dinamike, a raspisana je javna nabavka za treću fazu posla, kako bi bazeni kojima će upravljati javno preduzeće SRC Breza bili u upotrebi do leta.

- Izgradnja Vizitorskog centra se primiče kraju, polovina posla je završena, a sada su na redu malterisanje, te postavljanje izolacije, keramike, vodovodne mreže, kanalizacije i eletroinstalacija. Cilj je da se stvori skladna celina sa otvorenim bazenima, kako bi potencijal Rudnika bio značajno poboljšan upravo tim multifunkcionalnim objektom za smeštaj gostiju, uz prodaju suvenira i domaćih proizvoda. Turistička organizacija naše Opštine biće zadužena za Vizitorski centar, a ta dva objekta su najveća ulaganja lokalne samouprave u MZ Rudnik. Bazene u celosti finansiramo sami, a za ostatak smo sufinansijeri sa Ministarstvom turizma - zaključuje Kovačević.

Raspisana dva tendera

Tokom predstojećeg leta, otvoreni bazen u Gornjem Milanovcu neće raditi zbog izgradnje zatvorenog, na njegovom mestu. Kupači će, dakle, morati na Rudnik.

Opštinska uprava Gornji Milanovac raspisala je tender za izvođenje radova na izgradnji bazena, u vrednosti od 500.000.000 dinara, bez PDV-a. Trajanje ugovora je 400 dana, a rok za podnošenje ponuda 12. april.

Raspisan je i tender za izradu projektne dokumentacije za parterno uređenje Vizitorskog centara. Vrednost, bez PDV-a, je 750.000 dinara. Tender ističe 24. marta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;