IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na planini Rudnik gradi se Vizitorski centar i dva otvorena bazena

14.03.2022. | eKapija

Čelnici Opštine Gornji Milanovac najavljuju da će do leta biti završena izgradnja dva otvorena bazena i Vizitorskog centra na planini Rudnik.

Budući izgled bazena

Budući izgled bazena na Rudniku (Foto: Opština Gornji Milanovac)

- Radovi se odvijaju u tri etape. Srušen je dosadašnji otvoreni bazen, izgrađeni novi veliki i mali za decu, te urađene horizontalne i vertikalne hidroizolacije. Završene su i prve faze postavljanja instalacija, uređenja trotoara, stavljena je rampa na ulazu u dva novoizgrađena objekta u sklopu kompleksa, podignut potporni zid. Druga faza radova je u toku i ona obuhvata postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, montiranje sanitarija, električarske radove, instalacije u mašinskim sobama. Za prvu i drugu fazu, iz lokalnog budžeta su opredeljena 54 miliona dinara - kaže Dejan Kovačević, predsednik Opštine.

Kašnjenja ima u uređenju objekta koji će služiti za funkcionisanje bazena i budućeg restorana. Sa izvođačem radova je dogovoreno ubrzavanje dinamike, a raspisana je javna nabavka za treću fazu posla, kako bi bazeni kojima će upravljati javno preduzeće SRC Breza bili u upotrebi do leta.

- Izgradnja Vizitorskog centra se primiče kraju, polovina posla je završena, a sada su na redu malterisanje, te postavljanje izolacije, keramike, vodovodne mreže, kanalizacije i eletroinstalacija. Cilj je da se stvori skladna celina sa otvorenim bazenima, kako bi potencijal Rudnika bio značajno poboljšan upravo tim multifunkcionalnim objektom za smeštaj gostiju, uz prodaju suvenira i domaćih proizvoda. Turistička organizacija naše Opštine biće zadužena za Vizitorski centar, a ta dva objekta su najveća ulaganja lokalne samouprave u MZ Rudnik. Bazene u celosti finansiramo sami, a za ostatak smo sufinansijeri sa Ministarstvom turizma - zaključuje Kovačević.

Raspisana dva tendera

Tokom predstojećeg leta, otvoreni bazen u Gornjem Milanovcu neće raditi zbog izgradnje zatvorenog, na njegovom mestu. Kupači će, dakle, morati na Rudnik.

Opštinska uprava Gornji Milanovac raspisala je tender za izvođenje radova na izgradnji bazena, u vrednosti od 500.000.000 dinara, bez PDV-a. Trajanje ugovora je 400 dana, a rok za podnošenje ponuda 12. april.

Raspisan je i tender za izradu projektne dokumentacije za parterno uređenje Vizitorskog centara. Vrednost, bez PDV-a, je 750.000 dinara. Tender ističe 24. marta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

TOPPANEL
TOPPANEL
BEOGRAD-VRČIN
www.toppanel.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...