PRIJAVA-468X60-BANNER

Najavljena potpuna rekonstrukcija "Pionirskog grada"

02.03.2022. | b92

Juče je prezentovan projekat kompletne rekonstrukcije SRC "Pionirski grad" u Beogradu, nakon koje će kompleks biti priveden nameni i vraćen deci na korišćenje.

Plato ispred sportske sale

Plato ispred sportske sale (Foto: Grad Beograd)

"Kada smo pre osam godina prvi put došli u ovaj kompleks, zatekli smo sve druge sadržaje osim dečijih. Ovde je bila kuća Velikog brata, prvog rijaliti programa u Srbiji, zatim teren za skvoš i različiti drugi tereni, dok se sala u centralnom objektu iznajmljivala za venčanja i druge događaje. Bilo je svega drugog, samo ne dece. Trebalo nam je osam godina da raščistimo imovinsko-pravne odnose, da raskinemo sve ugovore i oteramo sve uljeze kako bi kompleks ostao za decu Beograda i Srbije. Projekat je završen i za nekoliko godina ovde ćemo imati sjajno uređen prostor, verovatno najbolji kompleks za decu na Balkanu", rekao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Platoi između paviljona

Platoi između paviljona (Foto: Grad Beograd)

Kako je najavljeno, centralna zgrada će biti preuređena, a biće napravljena i sportska dvorana kako bi deca na raspolaganju imala sportske aktivnosti.

Zone zabave i ulazna kapija

Zone zabave i ulazna kapija (Foto: Grad Beograd)

Tamo gde je nekada bila kuća Velikog brata biće napravljen zatvoreni bazen.Postojeći depandansi će takođe biti srušeni, a izgrađeni novi koji se u potpunosti uklapaju u čitav kompleks.

Planirani sadržaji

Planirani sadržaji (Foto: Grad Beograd)

"Ovde će biti mesta za više od 570 dece, njihove nastavnike i učitelje. Biće urađeni novi sportski tereni tako da će "Pionirski grad" ponovo biti namenjen isključivo deci, koja će ovde moći da uživaju, uče i da se druže. Najvažnije je da "Pionirski grad" ponovo postane deo detinjstva kao što je to bio ranije. Ovaj kompleks je građen šezdesetih godina prošlog veka i prirodno je da sada prilagodimo sadržaje vremenu u kojem živimo. Grad Beograd sada ima dovoljno novca da ulaže u ovakve projekte i srećan sam što će "Pionirski grad" ponovo postati ono što je bio nekad", dodao je Vesić.

Trgovi u Pionirskom gradu

Trgovi u Pionirskom gradu (Foto: Grad Beograd)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;