PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Najavljena potpuna rekonstrukcija "Pionirskog grada"

02.03.2022. | b92

Juče je prezentovan projekat kompletne rekonstrukcije SRC "Pionirski grad" u Beogradu, nakon koje će kompleks biti priveden nameni i vraćen deci na korišćenje.

Plato ispred sportske sale

Plato ispred sportske sale (Foto: Grad Beograd)

"Kada smo pre osam godina prvi put došli u ovaj kompleks, zatekli smo sve druge sadržaje osim dečijih. Ovde je bila kuća Velikog brata, prvog rijaliti programa u Srbiji, zatim teren za skvoš i različiti drugi tereni, dok se sala u centralnom objektu iznajmljivala za venčanja i druge događaje. Bilo je svega drugog, samo ne dece. Trebalo nam je osam godina da raščistimo imovinsko-pravne odnose, da raskinemo sve ugovore i oteramo sve uljeze kako bi kompleks ostao za decu Beograda i Srbije. Projekat je završen i za nekoliko godina ovde ćemo imati sjajno uređen prostor, verovatno najbolji kompleks za decu na Balkanu", rekao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Platoi između paviljona

Platoi između paviljona (Foto: Grad Beograd)

Kako je najavljeno, centralna zgrada će biti preuređena, a biće napravljena i sportska dvorana kako bi deca na raspolaganju imala sportske aktivnosti.

Zone zabave i ulazna kapija

Zone zabave i ulazna kapija (Foto: Grad Beograd)

Tamo gde je nekada bila kuća Velikog brata biće napravljen zatvoreni bazen.Postojeći depandansi će takođe biti srušeni, a izgrađeni novi koji se u potpunosti uklapaju u čitav kompleks.

Planirani sadržaji

Planirani sadržaji (Foto: Grad Beograd)

"Ovde će biti mesta za više od 570 dece, njihove nastavnike i učitelje. Biće urađeni novi sportski tereni tako da će "Pionirski grad" ponovo biti namenjen isključivo deci, koja će ovde moći da uživaju, uče i da se druže. Najvažnije je da "Pionirski grad" ponovo postane deo detinjstva kao što je to bio ranije. Ovaj kompleks je građen šezdesetih godina prošlog veka i prirodno je da sada prilagodimo sadržaje vremenu u kojem živimo. Grad Beograd sada ima dovoljno novca da ulaže u ovakve projekte i srećan sam što će "Pionirski grad" ponovo postati ono što je bio nekad", dodao je Vesić.

Trgovi u Pionirskom gradu

Trgovi u Pionirskom gradu (Foto: Grad Beograd)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;