PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Pravovremena isporuka opreme kao imperativ - ZepTerra, Novi Beograd

24.12.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Luksuzni stambeno-poslovni kompleks ZepTerra nalazi se na Novom Beogradu, u bloku 65 između Bulevara heroja sa Košara sa jedne i Ulice Tadije Sondermajera sa druge strane.

Stambeno-poslovni kompleks ZepTerra

Stambeno-poslovni kompleks ZepTerra

Realizacija ovog projekta savremene arhitekture planirana je u fazama. Prvom fazom obuhvaćeno je 227 stanova ukupne površine 32.000m², raspoređenih na 10 spratova, kao i dvoetažni podzemni parking prostor. Stambeni deo kompleksa je strukturiran od dvosobnih do petosobnih stambenih jedinica sa visinom plafona od 2,83m i jedno je od najatraktivnijih mesta za stanovanje u Beogradu.

U izgradnji ZepTerra kompleksa korišćeni su i PERI brzomontažni SKYDECK paneli

U izgradnji ZepTerra kompleksa korišćeni su i PERI brzomontažni SKYDECK paneli

Kompanija PERI je pružila tehničku podršku i omogućila brzu nabavku u različitim etapama gradnje, čime je obezbeđena pravovremena isporuka svih neophodnih sistema za realizaciju betonske konstrukcije. Lagana panelna oplata DOMINO korišćena je za izradu zidova nadzemnih etaža, a u kombinaciji sa SB-L sistemom jednostrane oplate prilikom realizacije zidova podzemnih etaža. Karakteristika ovog objekta je veliki broj obodnih zidova za čiju izradu je ramovska oplata DOMINO korišćena u kombinaciji sa FB platformama. Oplata ploča realizovana je korišćenjem laganih, brzomontažnih SKYDECK panela, koji su se zahvaljujući sistemu padajućih glava isto tako brzo demontirali. Time su taktovi betoniranja značajno skraćeni, a brža primena panela i nosača na narednoj etaži dodatno je doprinela smanjenju troškova. Zahvaljujući tačno isplaniranim ciklusima betoniranja, neophodne količine opreme na gradilištu bile su uvek predvidive.

Veliki broj vertikalnih elemenata realizovan je korišćenjem TRS sistemske oplate za stubove. Maksimalna bezbednost na radu postignuta je kontinualnim postavljanjem PROKIT zaštitnih ograda na svim nivoima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;