INFONET-468X60-BANNER

Deponija u Vinči - Dvostruka uloga PERI UP Flex skele na objektu specijalne namene

06.12.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Kompleks za upravljanje otpadom u Vinči sačinjen je od objekata sa funkcijom spaljivanja otpada i proizvodnje toplotne energije. U njegovom sastavu nalaze se bunker, bojler, turbinska zgrada i objekat administracije. Bunker je izrađen od namenskog betona, a njegova elevacija je od kote -7,5m do kote +27,3m iznad tla. Za izradu su korišćeni betoni otporni na agresivnu sredinu.

Deponija u Vinči

Deponija u Vinči

Usklađivanje logističke i profesionalne podrške na gradilištu kao i brza dostupnost i kratkoročna isporuka materijala, značajno su doprineli efikasnoj gradnji. Obezbeđena je kompletna tehnička podrška u pogledu izrade rešenja, detaljnih crteža i kreiranja projekta, a sigurnost na radu je uvećana korišćenjem adekvatne platforme sa koje se izliva beton.

Peri oplate i skele

Peri oplate i skele

Prilagodljiva PERI UP Flex skela je imala dvostruku ulogu. Korišćena je kao radna skela za armirače i tesare, čime je ispunjavala sve potrebne preduslove za bezbedan i siguran rad. Ujedno je korišćena i kao nosiva skela za ploče i grede na raznim visinama, čime se prilagođavala konstrukciji i visinama objekta. Za oplate međuspratnih konstrukcija i greda na objektu administracije deponije korišćen je MULTIFLEX sistem u kombinaciji sa PERI UP Flex skelom. Sistem CB 240 u kombinaciji sa ramovskom TRIO oplatom poslužio je kao bezbedna radna platforma na visinama, prilikom betoniranja zidova bunkera, turbinske zgrade i bojlera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;