INFONET-468X60-BANNER

LumoTubo u TC "Delta planet" u Nišu

18.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

LumoTubo, patentirani sistem LED cevi, koristi se za svetlosno oblikovanje čvrstih struktura različitih oblika poput: lukova, talasa, ivica, geometrijskih figura ili kružnih oblika. Ovo je alat koji kreativnim dizajnerima i arhitektama omogućava da svoje ideje prenesu u stvarnost. Kompanija sa sedištem u Poljskoj ima zvaničnog distributera u većini evropskih zemalja i aktivno trguje širom sveta, realizujući najizazovnije i originalne projekte.

LumoTubo

Delta planet Niš

Glavna delatnost LumoTubo-a je trgovina sistemskim LED cevima sa kompanijama za namensko i specifično osvetljenje (arhitektonskim kancelarijama, građevinskim izvođačima itd.) u procesu realizacije njihovog projekta. Česti su i nalozi za izradu prototipova od strane odseka za istraživanje i razvoj, kao i testiranje odeljenja za kontrolu kvaliteta. Zahvaljujući velikoj posvećenosti rešavanju kompleksnih problema, LumoTubo nije ograničen proizvodima standardne rasvete, što uslugu klijentima čini kompletnijom i korišćenje produkata trajnijim.

LumoTubo nudi 4 osnovna okrugla profila sa spoljno zatvorenom IP67 opcijom i unutrašnjom otvorenom IP20 opcijom. Njihov prečnik se kreće od 26 mm do 50 mm. Tu su i kvadratni profil 40 k 40mm i D-profili sa jednom stranom za laku zidnu montažu. Bela boja je najprimenjenija u LumoTubo ponudi, međutim klijenti imaju izbor od još 7 dodatnih RAL boja. Osim savijanja cevi, one mogu biti zavarene tako da formiraju oštre ivice. Postoje različiti dodaci za pričvršćivanje - konektori ili šine od aluminijuma ili nerđajućeg čelika, a standardni čepovi se mogu zameniti aluminijumskim obojenim čepovima.

Delta planet Niš

Delta planet Niš

Tržišni trendovi generalno uvode napredniju tehnologiju i kontrolne sisteme kod LED traka koje su na tržištu već duže vreme. Kako upravljanje putem mobilnih telefona nije više toliko impresivno, koristi se "Casambi" sistem na zahtev klijenta. Postoji i IoT (Internet of Things) tehnologija koja povezuje uređaje na mreži i kontroliše ih putem softvera, senzora i ugrađenih sistema. To je sledeći korak pametnog osvetljenja, koji daje mnogo veće mogućnosti kontrole. Ova tehnologija koristi se naročito u komercijalne svrhe, poput osvetljenja izložbenih štandova radi stvaranja inovativne mreže funkcija koje do sada nisu bile viđene.

LumoTubo je kao prototipni projekat (prikazan na sajmovima ISE 21 u Barseloni) razvio 2 LED svetiljke opremljene digitalnim RGBV LED trakama, okačenim na DMX propeleru, radi sinhronizacije svetlosti i pokreta – hula- hop obruč sa šarenim svetlosnim impulsima koji adekvatno putuju oko njih. Takođe, njihove familije lampi imaju inovativne karakteristike kao što su multiplikatori ili površinski konektori od 90 stepeni, koji omogućavaju stvaranje uzoraka osvetljenja od zida do plafona.

Zemlje bivše Jugoslavije, Rumunija, Albanija i Bugarska, do proizvoda LumoTubo mogu doći preko "Light Electric grupe", koja osim prodaje takođe nudi tehničku podršku pri projektovanju i pronalaženju rešenja pri samoj ugradnji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;