INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U okviru termoelektrane Kolubara B gradiće se solarna elektrana

19.10.2021. | eKapija

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) planira da u okviru termoelektrane Kolubara B izgradi solarnu elektranu, a raspisan je i tender za istraživanje lokacije i izradu investiciono-tehničke dokumentacije. U cilju izgradnje solarne elektrane na prostoru TE Kolubara B, razmotrena je gradnja solarne elekrane na postojećim objektima (površina na krovovima magacina i radionica), kao i gradnja na zemljištu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Osnovni cilj izrade tehničke dokumentacije je definisanje uslova za izvođenje radova i izradu tehničke dokumentacije solarne elektrane sa optimalno instalisanom snagom na zadatoj lokaciji, kao i obezbeđivanje potrebnog i dovoljnog nivoa podataka da se na osnovu njih može sačiniti tenderska dokumentacija koja će obezbeđivati adekvatan izbor opreme i ponuđača za izgradnju postrojenja.

U dokumentaciji je navedeno da je imajući u vidu obim posla koji treba da pruži Obrađivač, prioritetna usluga Solarnih elektrana na postojećim objektima. Takođe da je Obrađivač dužan da u što kraćem roku izvrši celokokupnu uslugu kako bi Korisnik usluge mogao da raspiše nabavku za izgradnju SE na krovovima svojih objekata u okviru TE Kolubara B. Rok za podnošenje ponuda je 23. novembar 2021. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;