IZOLACIJA-468X60-BANNER

Ruši se Pančevački most

24.09.2021. | Mondo

Most

Ilustracija(Foto: Pixabay.com)

Prema rečima Zorana Drobnjaka, direktora "Puteva Srbije", Pančevački most u Beogradu će biti srušen i ne postoji mogućnost sanacije. Pored njega će najpre biti izgrađen novi most i neće biti prekida saobraćaja.

U planu je da pored starog mosta nikne novi most u naredene tri do četiri godine. Odlučeno je da sanacija starog mosta nije moguća pošto je oštećen sve do samog temelja. Još uvek se ne zna koliko će novi most biti udaljen od starog i koja je njegova lokacija.

Drobnjak je takođe izjavio da je bitno postići da funkcionišu sve saobraćajne veze bez ikakvog prekida za vreme trajanja radova. Kod starog mosta su problematični svi delovi, kako stubovi tako i sam temelj, tako da sanacija nije moguća.

Kako Drobnjak navodi, kada je most star toliko koliko je Pančevački, kada ima više od 60 godina, sanacije se vrlo retko rade. To je rađeno na Gazeli, na mostu koji je bio star 30 godina i to je koštalo 55 miliona evra, pošto tamo nije postojala alternativa niti mesto za novi most. Pančevački most će se povremeno sanirati kako bi bio funkcionalan dok se novi ne izgradi, jer će za sve ovo sigurno biti potrebno nekoliko godina i radiće se u saradnji sa Gradom Beogradom, državom i preduzećima za izgradnju.

Javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za rušenje i izgradnju prilaznih konstrukcija Pančevačkog mosta je obnovljena je u oktobru prošle godine, a kako se navodi u dokumentaciji, otklanjanje određenih oštećenja svrstano je u hitne mere, dok su nadležni još tada potvrdili da je mostu preko Dunava, kao i njegovim prilaznim konstrukcijama neophodna obnova. Procenjena vrednost javne nabavke je do 70 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;