INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ruši se Pančevački most

24.09.2021. | Mondo

Most

Ilustracija(Foto: Pixabay.com)

Prema rečima Zorana Drobnjaka, direktora "Puteva Srbije", Pančevački most u Beogradu će biti srušen i ne postoji mogućnost sanacije. Pored njega će najpre biti izgrađen novi most i neće biti prekida saobraćaja.

U planu je da pored starog mosta nikne novi most u naredene tri do četiri godine. Odlučeno je da sanacija starog mosta nije moguća pošto je oštećen sve do samog temelja. Još uvek se ne zna koliko će novi most biti udaljen od starog i koja je njegova lokacija.

Drobnjak je takođe izjavio da je bitno postići da funkcionišu sve saobraćajne veze bez ikakvog prekida za vreme trajanja radova. Kod starog mosta su problematični svi delovi, kako stubovi tako i sam temelj, tako da sanacija nije moguća.

Kako Drobnjak navodi, kada je most star toliko koliko je Pančevački, kada ima više od 60 godina, sanacije se vrlo retko rade. To je rađeno na Gazeli, na mostu koji je bio star 30 godina i to je koštalo 55 miliona evra, pošto tamo nije postojala alternativa niti mesto za novi most. Pančevački most će se povremeno sanirati kako bi bio funkcionalan dok se novi ne izgradi, jer će za sve ovo sigurno biti potrebno nekoliko godina i radiće se u saradnji sa Gradom Beogradom, državom i preduzećima za izgradnju.

Javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za rušenje i izgradnju prilaznih konstrukcija Pančevačkog mosta je obnovljena je u oktobru prošle godine, a kako se navodi u dokumentaciji, otklanjanje određenih oštećenja svrstano je u hitne mere, dok su nadležni još tada potvrdili da je mostu preko Dunava, kao i njegovim prilaznim konstrukcijama neophodna obnova. Procenjena vrednost javne nabavke je do 70 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;