IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

U planu gradnja pet novih otvorenih bazena u Beogradu

23.07.2021. | Beoinfo

Renoviranje bazena na Banjici u okviru SC "Voždovac" završeni su za samo dvadeset dana, što je moguće ukoliko se radi u tri smene, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je dodao da je bilo potrebno tri nedelje da bazeni, koji tri godine nisu radili, ponovo budu u funkciji.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Podsetio je da je godinama trajao sudski spor između Vaterpolo kluba "Partizan" i Gradske opštine Voždovac, koji je na kraju dobila Opština.

- Uspeli smo da pronađemo rešenje kojim su svi zadovoljni, tako da će bazene koristiti svi građani Beograda, ali Banjica ostaje dom vaterpolista "Partizana". Naime, oni će ovde imati apsolutno sve uslove, sve termine koji su im potrebni, koje neće plaćati kako bi mogli da nastave da rade ono što su do sada, da prave najbolje vaterpoliste koji će pronositi slavu Srbije - naglasio je Vesić.

Sledeće godine će biti rekonstruisani unutrašnji bazeni, te da će ovo postati uređen i divan prostor kakav i treba da bude na raspolaganju Beograđanima, kao i vaterpolistima "Partizana". Zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta Grad će pomoći da Vaterpolo klub "Partizan" ovde dobije i dodatne sadržaje kao što je balon, ali i sve drugo što je potrebno.

- Planiramo da sledeće godine započnemo izgradnju pet otvorenih bazena i to će biti prvi put posle više od pedeset godina da Beograd dobije nove bazene. Jedan će biti u Borči, drugi pored Hale "Aleksandar Nikolić", zatim u Južnom bulevaru na Vračaru, Zemunu i Lazarevcu. Tada ćemo moći da razgovaramo sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se plivanje uvede kao obavezan predmet u osnovnoj školi jer ima puno dece koja su neplivači, zbog čega se dešavaju tragični događaji - istakao je zamenik gradonačelnika.

Direktor bazena SC "Voždovac" Nikola Maksimović je istakao da je završena rekonstrukcija spoljnih bazena, dok se u narednom periodu očekuju radovi na sanaciji unutrašnjih.

- Osim toga, očekuju nas radovi na gasifikaciji, budući da se čitav objekat trenutno greje na mazut - rekao je Maksimović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER
ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;