IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Gradnja najmodernijeg sportskog objekta u Novom Sadu kreće na jesen

16.07.2021. | I. Karan | NS Uživo

Novosadska atletska dvorana od 25.000 kvadrata, vredna 4,5 milijardi dinara, počeće da se gradi na jesen. Kompleks će sadržati atletske dvorane, stadion, pomoćne terene, prostor za zagrevanje, dečije staze i igrališta, parking, kao i terene za druge sportove kao što su tenis i mali fudbal. Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.

Buduči izgled kompleksa atletske dvorane u Novom Sadu

Buduči izgled kompleksa atletske dvorane u Novom Sadu (Foto: Grad Novi Sad)

Za izgradnju dvorane i stadiona biće izdvojeno 4,5 milijardi dinara, dok će za početak izgradnje prve faze biti izdvojeno 189,6 miliona dinara i to je najveća pojedinačna investicija u gradu.

Prvo će početi izgradnja tribina na stadionu i stazama, a nadležni najavljuju da će biti završena na leto 2022. godine.

- Izgradnja stadiona sa otvorenim terenima i osam staza je planirana kao prva faza realizacije ovog projekta obuhvata 31.800 metara kvadratnih. Druga faza podrazumeva izgradnju atletske dvorane, koja se nalazi iza stadiona zauzimati površinu preko 25.000 metara kvadratnih - rekla je za NS Uživo Adrijana Mesarović, članica gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Buduči izgled kompleksa atletske dvorane u Novom Sadu

Buduči izgled kompleksa atletske dvorane u Novom Sadu (Foto: Grad Novi Sad)

Atletska dvorana imaće višestruki značaj za grad, od razvoja sporta i organizovanja velikih takmičenja. A Novosađani će imati dodatni sadržaj gde će moći da provode slobodno vreme. Dvorana će zauzimati površinu od 25.000 kvadrata.

- Izgradnja sportske infrastrukture obezbediće našem gradu da se u budućnosti kandiduje i bude domaćin velikih evropskih takmičenja u atletskim disciplinama i dodatno će uticati na razvoj turističkog potencijala. Svako to takmičenje doprineće da grad bude i domaćin i u nekom drugom smislu - istakla je Mesarović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;