Novosti iz DRACO laboratorije i proizvodnog pogona

05.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Firma DRACO, iako je poznata za svojim hidroizolacionim rešenjima, već duže vreme nudi i široku paletu proizvoda građevinske hemije. Predani radu na istraživanju i razvoju novih proizvoda, iz svoje fabrike u Muću, nedavno su izašli potpuno novi proizvodi.

DRACO FLOOR 130

Tako, se među epoxy i poliuretanskim podovima, od sada nalazi i DRACO FLOOR 130, koji se može svrstati u cementne podove. DRACO FLOOR 130 je samonivelirajuća cementna masa sa specijalnim aditivima koja se koristi za ravnavanje i zaglađivanje grubih površina podova. Nanosi se u debljini od 3 do 30mm u jednom radnom koraku. 

Kako radovi vrlo često trebaju biti završeni u jako kratkim rokovima, uvek je poželjno imati materijale koji će omogućiti skraćivanje rokova do polaganja završnih obloga. DRACO FLOOR 130 koristi se za ravnavanje i zaglađivanje estriha i betonskih podloga i za ravnavanje podloga pre ugradnje završne obloge od keramičkih pločica, parketa ili livenih podova za mala do srednja opterećenja.

DRACO, u svojoj ponudi, od nedavno, ima i puno širu paletu maltera.

DRACO FIX 120 je jednokomponentni malter na bazi cementa koji se upotrebljava za zaglađivanje i zaštitu betona i gipsa na bazi cementa koji imaju dobru mehaničku čvrstoću. DRACO FIX 140 se koristi za konstruktivne sanacije oštećenih armirano-betonskih konstrukcija, ručno ili mašinsko reprofiliranje betona, za konstruktivna ojačanja i građevine podložne dinamičkim opterećenjima. Još jedan od  novih DRACO maltera je i DRACO FIX 145, tekući malter za popravak stubova i greda, za sanaciju oštećenih betonskih (industrijskih i putnih) podova, kao i za ispunjavanje krutih spojeva betonskih elemenata.

DRACO laboratorija

DRACO FIX 200 se može definisati kao završan fin paropropusan gips za isušivanje zidova od cigle, kamena i ostalih mineralnih materijala koji su u uslovima kapilarne vlage, a DRACO FIX 220 kao cementno-krečni makroporozni paropropusni malter za isušivanje zidova.

Puno je novih proizvoda izašlo iz DRACO laboratorija i proizvodnog pogona u Muću, koji objedinjuje istraživanje i razvoj proizvoda u moderno opremljenoj laboratoriji i proizvodnju s potpuno automatizovanim postrojenjem. 

Posvećeni kontroli kvaliteta i razvoja, DRACO inženjeri hemije predano rade na svakom DRACO proizvodu, budućem i postojećem. Zaposleniu  laboratoriji sakupljaju i analiziraju podatke, predano razvijaju nove sisteme i istražuju nove procese.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...