PRIJAVA-468X60-BANNER

Novosti iz DRACO laboratorije i proizvodnog pogona

05.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Firma DRACO, iako je poznata za svojim hidroizolacionim rešenjima, već duže vreme nudi i široku paletu proizvoda građevinske hemije. Predani radu na istraživanju i razvoju novih proizvoda, iz svoje fabrike u Muću, nedavno su izašli potpuno novi proizvodi.

DRACO FLOOR 130

Tako, se među epoxy i poliuretanskim podovima, od sada nalazi i DRACO FLOOR 130, koji se može svrstati u cementne podove. DRACO FLOOR 130 je samonivelirajuća cementna masa sa specijalnim aditivima koja se koristi za ravnavanje i zaglađivanje grubih površina podova. Nanosi se u debljini od 3 do 30mm u jednom radnom koraku. 

Kako radovi vrlo često trebaju biti završeni u jako kratkim rokovima, uvek je poželjno imati materijale koji će omogućiti skraćivanje rokova do polaganja završnih obloga. DRACO FLOOR 130 koristi se za ravnavanje i zaglađivanje estriha i betonskih podloga i za ravnavanje podloga pre ugradnje završne obloge od keramičkih pločica, parketa ili livenih podova za mala do srednja opterećenja.

DRACO, u svojoj ponudi, od nedavno, ima i puno širu paletu maltera.

DRACO FIX 120 je jednokomponentni malter na bazi cementa koji se upotrebljava za zaglađivanje i zaštitu betona i gipsa na bazi cementa koji imaju dobru mehaničku čvrstoću. DRACO FIX 140 se koristi za konstruktivne sanacije oštećenih armirano-betonskih konstrukcija, ručno ili mašinsko reprofiliranje betona, za konstruktivna ojačanja i građevine podložne dinamičkim opterećenjima. Još jedan od  novih DRACO maltera je i DRACO FIX 145, tekući malter za popravak stubova i greda, za sanaciju oštećenih betonskih (industrijskih i putnih) podova, kao i za ispunjavanje krutih spojeva betonskih elemenata.

DRACO laboratorija

DRACO FIX 200 se može definisati kao završan fin paropropusan gips za isušivanje zidova od cigle, kamena i ostalih mineralnih materijala koji su u uslovima kapilarne vlage, a DRACO FIX 220 kao cementno-krečni makroporozni paropropusni malter za isušivanje zidova.

Puno je novih proizvoda izašlo iz DRACO laboratorija i proizvodnog pogona u Muću, koji objedinjuje istraživanje i razvoj proizvoda u moderno opremljenoj laboratoriji i proizvodnju s potpuno automatizovanim postrojenjem. 

Posvećeni kontroli kvaliteta i razvoja, DRACO inženjeri hemije predano rade na svakom DRACO proizvodu, budućem i postojećem. Zaposleniu  laboratoriji sakupljaju i analiziraju podatke, predano razvijaju nove sisteme i istražuju nove procese.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;