INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu da novi stambeni kompleks u blizini Slavije postane jedan od simbola Beograda

28.06.2021. | Blic

I dok se poslednjih meseci mnogo priča o tome kako će izgledati stambeni kompleks koji će se nalaziti u samom srcu Slavije, prve informacije su konačno stigle.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani Javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjina, Svetozara Markovića, Kralja Milana, Kralja Milutina, a pošto je investitor pokrenuo postupak izrade elaborata za izgradnju kompleksa na lokaciji između ulica Svetozara Marković, Kralja Milan, Kralja Milutina i parka Manjež što je izazvalo ogromno interesovanje javnosti.

Svoju ideju kako bi mogao da izgleda ovaj deo grada će dati arhitekte ne samo iz Srbije već iz celog sveta, o čemu u Društvu arhitekata Beograda kažu:

- Ovih dana će se upravo i raspisati Javni međunarodni anketni arhitektonsko urbanistički konkurs za dobijanje koncepta buduće morfologije bloka između ulica Nemanjina, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina, kao i parka Manjež - izjavio je predsednik Društva arhitekata Ivan Rašković.

On je dodao da je formiran međunarodni žiri koji će izabrati najbolja rešenje.

- Očekujemo da veliki broj eminentnih stranih i domaćih arhitekata uzmu ucešće u ovom konkursu, jer je interesovanje ogromno. Izabraćemo najbolje rešenje, koji će poslužiti kao osnov za izradu planske dokumentacije, koja će definisati na koji način će pomenuti blok biti izgrađen - rekao je Rašković.

Ispred firme investitora koja je u suvlasništvu i našeg poznatog fudbalskog asa, a sada trenera fudbalskog kluba Crvena Zvezda dobijene su sledeće inofrmacije:

- Planiramo da uradimo ekskluzivan kompleks koji će biti jedan od simbola Beograda. Za detaljnije objašnjenje kako će izgledati objekat, prava adresa je Društvo Arhitekata Beograda koje je sprovodilac javnog međunarodnog konkursa za predmetni prostor i koje će uz pomoć stručnog žirija izabrati pobedničko delo - rekao je direktor firme koja sprema ovu investiciju, Dragan Ruvarac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;