IZOLACIJA-468X60-BANNER

U planu da novi stambeni kompleks u blizini Slavije postane jedan od simbola Beograda

28.06.2021. | Blic

I dok se poslednjih meseci mnogo priča o tome kako će izgledati stambeni kompleks koji će se nalaziti u samom srcu Slavije, prve informacije su konačno stigle.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani Javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjina, Svetozara Markovića, Kralja Milana, Kralja Milutina, a pošto je investitor pokrenuo postupak izrade elaborata za izgradnju kompleksa na lokaciji između ulica Svetozara Marković, Kralja Milan, Kralja Milutina i parka Manjež što je izazvalo ogromno interesovanje javnosti.

Svoju ideju kako bi mogao da izgleda ovaj deo grada će dati arhitekte ne samo iz Srbije već iz celog sveta, o čemu u Društvu arhitekata Beograda kažu:

- Ovih dana će se upravo i raspisati Javni međunarodni anketni arhitektonsko urbanistički konkurs za dobijanje koncepta buduće morfologije bloka između ulica Nemanjina, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina, kao i parka Manjež - izjavio je predsednik Društva arhitekata Ivan Rašković.

On je dodao da je formiran međunarodni žiri koji će izabrati najbolja rešenje.

- Očekujemo da veliki broj eminentnih stranih i domaćih arhitekata uzmu ucešće u ovom konkursu, jer je interesovanje ogromno. Izabraćemo najbolje rešenje, koji će poslužiti kao osnov za izradu planske dokumentacije, koja će definisati na koji način će pomenuti blok biti izgrađen - rekao je Rašković.

Ispred firme investitora koja je u suvlasništvu i našeg poznatog fudbalskog asa, a sada trenera fudbalskog kluba Crvena Zvezda dobijene su sledeće inofrmacije:

- Planiramo da uradimo ekskluzivan kompleks koji će biti jedan od simbola Beograda. Za detaljnije objašnjenje kako će izgledati objekat, prava adresa je Društvo Arhitekata Beograda koje je sprovodilac javnog međunarodnog konkursa za predmetni prostor i koje će uz pomoć stručnog žirija izabrati pobedničko delo - rekao je direktor firme koja sprema ovu investiciju, Dragan Ruvarac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;