U planu novi stambeni kompleks uz Bulevar oslobođenja

31.05.2021. | I. M. | eKapija

Nacrtom plana detaljne regulacije bloka između ulica Banjički venac, Goleške, Rajka Mitića i Generala Pavla Jurišića Šturma predviđena je transformacija postojećeg sportskog kompleksa "Gemax" u stambeni kompleks sa udelom komercijalnih sadržaja namenjenim sportu i rekreaciji. Površina obuhvaćena planom iznosi oko 2,13ha, a reč je o atraktivnoj lokaciji, u blizini Bulevara oslobođenja.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Plan predviđa da se oformi zona meštovitih gradskih centara, u kojoj će biti izgrađeno novih 13.640m² stambenih objekata, kao i 4.420m² komercijalnih sadržaja.

Postojeća parking mesta uz regulaciju ulica Goleške i Generala Pavla Jurišića-Šturma se ukidaju. U regulaciji ulica u obuhvatu Plana nema planiranih parking mesta. Za planirane sadržaje potrebno je obezbediti potreban broj parking mesta u okviru pripadajućih parcela.

U okviru granice Plana nalaze se ulice: Rajka Mitića, Generala Pavla Jurišića – Šturma i Goleška, koje su deo sekundarne ulične mreže grada. Sa zapadne strane, prostor tangira Ulica Banjički venac, koja je, takođe deo sekundarne ulične mreže.

U okviru regulacije ulice Generala Pavla Jurišića Šturma planira se kolovoz širine 7m, sa obostranim trotoarima minimalne širine 2m. Ulica Goleška je označena kao postojeća saobraćajna površina SAP-1. U okviru regulacije
ulice Goleška planira se kolovoz širine 6m, sa obostranim trotoarima.

U okviru regulacije ulice Rajka Mitića planira se kolovoz širine 7m, sa obostranim trotoarima minimalne širine 2m.

Dozvoljena je fazna realizacija planirane izgradnje, tako da svaka faza predstavlja nezavisnu tehničko-funkcionalnu celinu.

Plan je na na inicijativu preduzeća Green bay izradio Urbanistički zavod Beograda. Plan će biti na javnom uvidu do 29. juna 2021. godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...